Beste steden om je verjaardag te vieren in Italië

Beste steden om je verjaardag te vieren in Italië

Italië is een fantastische plek om je verjaardag te vieren. Waar kun je beter je verjaardagscadeaus ontvangen dan in bijvoorbeeld Rome of Florence?

Rome

Het is geschiedenis, het is glamour, en het is een fantastische plek om te verblijven en te verkennen! Er wonen meer dan 2 miljoen mensen in Rome, en het is de hoofdstad van Italië.

Prachtige bezienswaardigheden

Als je een geschiedenisliefhebber bent en iemand die van Italië houdt dan is dit de plek waar je jouw verjaardag wil vieren. Je vindt er oude ruïnes, moderne architectuur, je wordt omringd door kerken en musea, en het is allemaal gunstig gelegen dicht bij het vliegveld. Het is een van de beste verjaardag cadeaus die je kunt krijgen! Een paar hoogtepunten die je tijdens een citytrip in Rome niet mag missen:

Het Colosseum

Dit amfitheater bestaat al sinds de eerste eeuw v. Chr. In een ver verleden vonden er indrukwekkende gladiatorengevechten plaats.

Trevifontein

Wil je graag nog een keer je verjaardag vieren in Rome? Gooi dan met je rechterhand een muntje over je linkerschouder. Dan kom je nog een keer terug in de Italiaanse hoofdstad! 

Pantheon

Een zeer bijzonder gebouw dat in het jaar 609 gebouwd werd voor alle Goden. De bekende schilder Rafaël ligt er begraven.

Venetië 

Venetië staat bekend vanwege zijn schoonheid, bruggen, kanalen, waterwegen, architectuur, en waterwegen. Dit maakt het een van de meest indrukwekkende steden van Italië. En het is ook een fantastische plek om een taart met verjaardagskaarsjes uit te blazen. Een aantal bezienswaardigheden die je niet mag missen:

Het Dogepaleis

Dit is het gebouw waar de regering zetelt, en waar nu de musea zijn. baksteen en marmer! Het werd gebouwd tussen 1309 en 1400, en zijn gerestaureerd en opgeknapt in de jaren ’80. Het paleis is dagelijks geopend!

Rialtobrug

Dit is een ijzeren brug die ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het gebouw werd rond 1260 gebouwd en is een van de hoogtepunten van Venetië.

Gondeltocht

Een tripje naar Venetië is een van de beste verjaardag cadeaus die je kunt krijgen. Vergeet vooral niet om er een gondeltocht te maken. Als het goed is zingt de gondelier uit volle borst terwijl jij geniet van de vele mooie bruggen en historische gebouwen van de stad. Een gondeltocht in Venetië is niet heel goedkoop, maar wel de moeite waard. Voor 40 minuten varen betaal je 80 euro, en elke 20 minuten die daar bij komt kost 40 euro extra.

Florence

Naast Rome en Venetië is ook Florence zeker de moeite waard. Er is bijna gee mooiere stad. Breng de dag door in het historische centrum van Florence, wandel door de betoverende middeleeuwse straten en geniet van de prachtige bezienswaardigheden. En geniet aan het einde van de dag op de Piazzale Michelangelo, een heel mooi plein, genieten van een smakelijk diner in een van de vele restaurants die een mooi uitzicht bieden over Florence. Wie weet wordt er op het terras nog wel voor de jarige gezongen!

Bezienswaardigheden in Florence

Florence staat bol van de bezienswaardigheden. Een hoogtepunt is bijvoorbeeld Galleria dell'Accademia. Dit gebouw herbergt de beste schilderijencollecties van Italië, waaronder werken van Van Gogh, Botticelli, Veronese, Tintoretto, en nog veel meer. Het gebouw is dagelijks geopend.

Siena

Je kunt jouw verjaardag ook doorbrengen in de prachtige stad Siena. Het heeft een bijzondere Middeleeuwse omgeving en de gebouwen zijn er zeer mooi. Je kunt eten in een van de vele geweldige eetgelegenheden of osteria's in het historische centrum, zoals Osteria Nonna Gina, of Antica Osteria da Divo.

Pienza

Tenslotte raden we Pienza an, in de prachtige streek Val d'Orcia. Het ligt ten zuiden van Siena en je eventueel inschrijven voor de Fiera del Cacio. Dit is een evenement dat geheel in het teken staat van de populaire Pecorino kaas en ook talloze andere regionale producten, die je vrij mag proeven. Een smakelijke manier om je verjaardag te vieren!