Wat te doen als het regent tijdens je vakantie?

Wat te doen als het regent tijdens je vakantie?

Ga je deze zomer op vakantie naar Italië? Dat is een heerlijk vooruitzicht! Italië is een fantastisch vakantieland; je kunt er volop genieten van het mooie weer, schitterende landschappen en lekker eten en drinken. Het is natuurlijk ook het land van de bruschetta, de olijfolie en de fantastische wijnen. Maar ook in Italië valt helaas weleens regen. Daar zit je, zeker tijdens je vakantie, natuurlijk helemaal niet op te wachten. Als je jezelf hier goed op voorbereid, kunnen zelfs regendagen nog heerlijke vakantiedagen worden. Hoe je dit voor elkaar kunt krijgen? Lees maar mee!

Een spel doen

Zorg ervoor dat je leuke spellen meeneemt op vakantie. Denk hierbij aan spellen waar je lekker lang mee zoet bent, bijvoorbeeld Monopoly is natuurlijk het ideale spel om te spelen als het regent. Vergeet zeker niet om een kaartspel mee te nemen; kaarten kan iedereen en bovendien zijn er meerdere kaartspellen die je kunt spelen. Groot voordeel van een kaartspel is dat het vrijwel geen ruimte in beslag neemt in je reiskoffer. Ideaal toch?

Puzzelen

Als het regent, kan het heerlijk zijn om lekker te gaan puzzelen. Neem voor de zekerheid dan ook altijd een puzzel mee op vakantie, het liefste eentje met heel veel stukjes. Je zult merken dat een dagje puzzelen als het regent, eigenlijk heel ontspannend is. Puzzelen zorgt ervoor dat je even weg bent uit het dagelijkse ritme en je zult ook merken dat stress in rap tempo verdwijnt. Dat is pas echt vakantie!

Lezen op de e-reader

Een e-reader is ideaal voor op vakantie; het neemt geen ruimte in qua bagage en het leest heerlijk weg. Voordeel van een e-reader is bovendien, dat dit apparaat speciaal gemaakt is om op te lezen. Je hoeft niet bang te zijn dat je last hebt van het invallende licht, daar is rekening mee gehouden qua ontwerp. Je kunt meerdere boeken op je e-reader zitten, dus als het een paar dagen achter elkaar regent; kun je voorlopig nog wel even vooruit. Een e-reader koop je voordelig en gemakkelijk online, kijk bijvoorbeeld eens op top5bestekopen. Hier zijn de 5 beste e-readers al voor je op een rijtje gezet, dat scheelt weer zoeken!