Wat zijn de mooiste bezienswaardigheden in Firence?

Wat zijn de mooiste bezienswaardigheden in Firence?

Firence, ook wel bekend als Florence, staat bekend als de cultuurstad van Italië, maar ook als de bakermat van de renaissance. Niet voor niets hebben ooit veel beroemde kunstenaars gekozen voor deze stad om in te gaan wonen; onder andere Leonardo De Vinci en Michelangelo hebben hier gewoond. Als je hier een wandeling door de stad maakt, wordt je getrakteerd op prachtige pleinen, monumenten en gebouwen. Ga je binnenkort naar Firence? Dan hebben wij een aantal bezienswaardigheden voor je op een rijtje gezet, die je zeker niet mag missen! 

Kathedraal van Firence

Bezienswaardigheden Firence? In deze prachtige stad ga je heel veel bezienswaardigheden vinden, die absoluut de moeite waard zijn om te bezoeken. Zo vind je hier bijvoorbeeld De Kathedraal van Firence, ook wel de Duomo genoemd, een gebouw dat stamt uit de Middeleeuwen. De rode koepels kun je in de stad van veraf al zien, de Kathedraal is namelijk 85 meter hoog. Het is zeer de moeite waard om helemaal naar boven te klimmen, hiervoor moet je wel moeite doen; je moet namelijk 414 traptreden nemen om er te komen. Maar het uitzicht waar je dan kunt genieten, maakt deze beklimming meer dan goed! Ook Palazzo Vecchio is absoluut de moeite waard om te bezoeken. Dit gebouw werd gebouwd in begin veertiende eeuw en doet vandaag de dag dienst als museum. Je vindt er werken van onder andere Donatello en Mantegna. Ook de Boboli tuinen zijn de moeite waard om te bezichtigen. De tuinen liggen midden in de stad, ideaal om bijvoorbeeld tussen twee bezienswaardigheden door even aan te bezoeken. Je kunt hier natuurlijk genieten van het natuurschoon, maar ook van de heerlijke rust die je er kunt vinden.

Uffizi museum

Het Uffizi museum is wereldberoemd, hier kun je werken vinden van onder andere Pierro della Francesca, Giotto en Botticelli. Het gebouw waarin het museum gevestigd is, is al een bezoek op zich waard. Het is groot, indrukwekkend en herbergt prachtige kunstwerken uit de hele wereld. Er hangt hier zelfs een schilderij van onze eigen Rembrandt van Rijn! Het is wel verstandig om je kaarten vooraf online al aan te schaffen, zodat je geen last hebt van de lange wachtrijen die hier altijd zijn. Kun je meteen doorlopen en genieten van die prachtige kunstwerken!