4 Italiaanse steden in de spotlight

4 Italiaanse steden in de spotlight

Italië is een zeer populair vakantieland. De aantrekkingskracht van dit land zit hem vooral in de variatie; het klimaat is er heerlijk, de keuken is ronduit fantastisch en de mensen zijn ook nog eens heel gastvrij. Daarnaast blinkt het land ook nog eens uit door de prachtige steden met stuk voor stuk een steenrijke historie. Wij hebben vier Italiaanse steden voor je in de spotlight gezet. Lees je mee?

Venetië

Venetie bestaat uit meer dan honderd eilandjes, waarvan een aantal met elkaar verbonden zijn door middel van kanalen. Alle grote bezienswaardigheden zijn hier met de boot te bereiken, deze boottochten zijn natuurlijk al een belevenis op zich! Bezoek zeker het Piazza San Marco, je vindt hier ook de Basiliek van San Marco. Ook de beroemde Ponte di Rialto is zeker het bezoeken waard.

Napels

Napels ligt in het zuiden van Italië. In deze stad vind je prachtige gebouwen en indrukwekkende musea. Een stad waar je ook heerlijk kunt ontspannen, door bijvoorbeeld lekker te gaan shoppen en te genieten van lokale gerechten. Ook kun je vanaf Napels eilanden bezoeken zoals bijvoorbeeld Procida en Capri. In de stad Napels doe je er goed aan om zeker ook even onder de grond te gaan kijken. Onder de grond vind je hier namelijk complete straten en pleinen, ooit aangelegd als schuilkelders voor de tweede wereldoorlog.

Siena

De historische binnenstad van Siena is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Als je hier in deze binnenstad loopt, weet je precies waarom ze dat gedaan hebben. De prachtige gebouwen en bijzondere architectuur in de stad, zorgen ervoor dat je jezelf steeds weer verbaasd. Breng ook een bezoek aan Torre del Mango, een indrukwekkende klokkentoren, gebouwd in de veertiende eeuw. 

Lecce

Lecce is een kleine, compacte stad, maar hierdoor juist ideaal voor bijvoorbeeld een stedentrip. De gezellige pleintjes in Lecce zijn ideaal om hier het echte leven van Lecce te leren kennen. Bestel hier een verse pasta en een typische Italiaanse wijn en je zult volop genieten van het goede Italiaanse leven. Genieten zul je zeker ook van de prachtige gebouwen die je in de oude binnenstad kunt vinden.