5 kindvriendelijke steden voor een vakantie in Italië

5 kindvriendelijke steden voor een vakantie in Italië

 Italië staat bekend om de mooie historische plekken en de lekkere pizza’s en pasta’s (en wijn natuurlijk), maar wist je dat er ook een heleboel kindvriendelijke steden zijn? Italianen zijn namelijk over het algemeen gek op kinderen! Perfect om een dagje in zo’n stad te combineren met een verblijf op een glamping in Italië. Hieronder zijn vijf leuke steden in Italië die perfect zijn voor een dagje uit met kinderen:

1. Verona: romantisch, maar ook leuk voor kinderen

Verona, beroemd om haar romantische sfeer en als de thuisbasis van Shakespeare's "Romeo en Julia", is ook een fantastische plek voor gezinnen. Bezoek het Casa di Giulietta (Julia's huis) en bewonder het iconische balkon. Raak het bronzen beeld van Julia aan voor geluk en laat je kinderen een wens doen. Daarnaast is er het Parco delle Cascate, een speeltuin en waterpark waar kinderen kunnen spelen en afkoelen tijdens warme dagen.

2. Bologna: natuurlijk eet je hier spaghetti bolognese

Bologna is een leuke plek voor kleine  ontdekkingsreizigers. Bezoek het Museo per la Memoria di Ustica, een luchtvaartmuseum dat kinderen meeneemt op een educatieve reis door de geschiedenis van de luchtvaart. Breng ook een bezoek aan de Bologna's eeuwenoude universiteitstoren Asinelli, waar je samen met je kinderen de trap kunt beklimmen om daarna te genieten van een adembenemend uitzicht over de stad. En natuurlijk kunnen gezinnen genieten van heerlijke lokale gerechten, zoals de beroemde Bolognese saus. Want vind niet elk kind spaghetti bolognese lekker?

3. Florence: lekker kunstzinnig

Hoewel Florence bekend staat om zijn kunst en cultuur, zijn er ook veel activiteiten voor kinderen. Bezoek het Leonardo da Vinci Museum, waar kinderen hands-on kunnen experimenteren met uitvindingen van de beroemde kunstenaar en uitvinder. Het Palazzo Vecchio heeft een speciale kindvriendelijke rondleiding, waarbij kinderen worden meegenomen op een interactieve reis door het historische stadhuis. 4. Garda: de bekendste stad aan het Gardameer Garda is een leuk en in de zomer toeristisch stadje aan het bekende Gardameer. Ik zou hier ook een nachtje plannen: zodat je ook naar het Gardaland pretpark kunt gaan, met een heel leuk Lego waterpark. Boek bijvoorbeeld een appartement aan het Gardameer. In de buurt ligt ook het Parco Natura Viva, een safaripark met dieren van over de hele wereld. En eet natuurlijk een ijsje aan het Gardameer zelf!

5. Pisa: meer dan alleen de toren

Pisa is meer dan alleen de beroemde scheve toren. Bezoek het Museo di Storia Naturale e del Territorio, een natuurhistorisch museum met interactieve tentoonstellingen die kinderen betrekken bij wetenschap en geschiedenis. Het Parco di San Rossore, een groot park met bossen en duinen, biedt ruimte voor picknicks en buitenactiviteiten. Natuurlijk kan een bezoek aan de beroemde toren niet ontbreken, maar vergeet niet dat Pisa veel meer te bieden heeft.