Ervaar de charme van Calheta op Madeira

Ervaar de charme van Calheta op Madeira

Calheta is een populaire toeristische bestemming op het Portugese eiland Madeira. Calheta is de perfecte vakantiebestemming voor zowel avontuurlijke reizigers als rustzoekers. We zetten de populaire activiteiten van Calheta voor je op een rij: 

· Heerlijke stranden: Calheta heeft een aantal prachtige stranden, waaronder het populaire Praia de Calheta, een breed zandstrand met kraakhelder water. Een bezoek aan het strand mag natuurlijk niet ontbreken tijdens een vakantie. 

· Wandelen: Calheta is een populaire bestemming voor wandelaars. Madeira heeft vele wandelpaden en metname rondom Calheta wandel je door een prachtige omgeving. 

· Wijnproeven: Calheta is bekend om haar productie van de Madeira-wijn. Dit wil je zeker proeven! Geniet van een van de vele wijnproeverijen en leer meer over de productie.

· Fietsen: Calheta is ook een populaire bestemming voor fietsliefhebbers, met talloze mooie fietsroutes door de omgeving.

Calheta is een heerlijke vakantiebestemming. Of je nu houdt van een actieve vakantie of liever op het strand doorbrengt. 

Het weer op calheta

Er valt relatief weinig neerslag in Calheta, met gemiddeld ongeveer 100 mm per jaar. De regenval is het hoogst in de wintermaanden, terwijl de zomermaanden droger zijn. De luchtvochtigheid is in Calheta meestal hoog, vooral in de vroege ochtend en avond. Over het algemeen is het weer in Calheta aangenaam en geschikt voor het maken van wandelingen en andere buitenactiviteiten. 

Wat zijn de mooiste wandelroutes in Calheta? 

Alle wandelroutes in Calheta zijn goed aangegeven en hebben verschillende moeilijkheidsgraden. De wandelroutes zijn geschikt voor wandelaars van alle niveaus. Het is wel aan te raden om geschikte wandelschoenen en voldoende water mee te nemen tijdens het wandelen. Er zijn verschillende mooie wandelroutes in Calheta op Madeira. We zetten de mooiste voor je op een rij: 

· Levada do Norte: Dit is een populaire wandelroute langs de Levada do Norte-irrigatiekanaal. De route loopt door het binnenland van het eiland en biedt prachtige uitzichten op de oceaan, bergen en dorpen.

· Madeira Sky Walk: Dit is een spectaculaire wandelroute langs de kust van Madeira, die begint in Calheta en eindigt in Porto Moniz. 

· Rota dos Cântaros: Dit is een flinke wandelroute, die begint in Calheta en eindigt in de hoofdstad Funchal. De route loopt langs de kust en door het binnenland van het eiland.

· Levada do Viento: Dit is een kortere wandelroute langs het Levada do Viento-irrigatiekanaal, met prachtige uitzichten op het binnenland van Madeira. De route is ongeveer 8 km lang en een leuke manier om het eiland te verkennen.