Is kamperen met de elektrische auto de toekomst?

Is kamperen met de elektrische auto de toekomst?

Dat is zeker de toekomst! Hoe fijn is het om met een energiezuinige, duurzame auto te genieten van een prachtige omgeving? Als je graag in de natuur bent, zul je hier uiteraard ook zuinig mee om willen springen. Het voelt dan ook erg goed om met een elektrische auto op pad te gaan, waarmee je geen CO2 uitstoot en waarmee je op een verantwoorde wijze vakantie viert. Tegenwoordig is het ook zelfs mogelijk, door de V2L technologie, om te gaan kamperen op plekken waar geen stroomvoorzieningen zijn, met deze technologie neem je eigenlijk je eigen stroom mee. Dit maakt kamperen met de elektrische auto nog aantrekkelijker! Ga jij ook kamperen met de elektrische auto?

Hoe werkt V2L?

Wat is Vehicle to Load (V2L)? V2L staat voor Vehicle To Load, technologie waarmee je de batterij van je auto kunt gebruiken als powerbank voor andere apparaten. Concreet kun je dus apparaten aansluiten op deze batterij, denk hierbij aan een koffiezetapparaat, een elektrische kookplaat, maar ook kun je er bijvoorbeeld je elektrische fietsen mee opladen. Je hebt dus geen stroomnetwerk nodig, als je deze powerbank bij je hebt. V2L maakt het dus mogelijk om te kamperen op plekken zonder stroomnetwerk, maar waarbij je dus wel nog steeds kunt genieten van je favoriete apparaten. Kom je onderweg iemand tegen die zonder stroom staat? Dan kun je met V2L ook gemakkelijk te hulp te schieten, door wat stroom over te laden naar de auto met pech. Ideaal toch?

Comfortabel kamperen in de vrije natuur

Wil je wel graag kamperen in de vrije natuur, maar ben je ook wel erg gesteld op je comfort? Een lekker kopje koffie ’s morgens bij de krant, een koude koelkast binnen handbereik en een kleine televisie om de Tour de France op te kijken? Natuurlijk wil je ook je digitale apparaten onderweg op kunnen laden, zoals je tablet en mobiele telefoon. Met V2L is dit allemaal mogelijk! Hiermee heb jij je eigen power bank gewoon mee op vakantie en ben je niet afhankelijk van het vaste stroomnetwerk. Hiermee kun je opeens op veel meer plekken kamperen dan je tot nu toe kon doen. Kamperen dankzij Vehicle to Load (V2L) vergroot dus ook nog eens je vakantiemogelijkheden, zonder dat je comfort hoeft in te leveren. Ideaal toch?