Italiaans design, wat kun je daar als webdesignbureau van leren?

Italiaans design, wat kun je daar als webdesignbureau van leren?

De Vespa is wereldberoemd geworden vanwege zijn strakke vormgeving, maar zeker ook door zijn functionaliteit. Misschien is dat wel het geheim van Italiaans design; stijlvol, maar wel praktisch. Bovendien worden overbodige details weggelaten. Als we kijken naar succesvolle webdesigns, dan onderscheiden die zich vaak ook door eenvoud, doelgerichtheid, maar hebben wel uitstraling. Misschien zijn er wel veel meer overeenkomsten tussen Italiaans design en goed webdesign dan je denkt! Wij hebben een aantal belangrijke overeenkomsten, voor je op een rijtje gezet. Lees je mee?

Webdesign wordt steeds belangrijker

Steeds meer consumenten kopen hun producten online. Dit gebeurt vanaf hun telefoon of tablet, vaak op momentjes tussendoor. Dit gebeurt bijvoorbeeld in de wachtkamer bij de tandarts of in de reclameblokken tijdens een film. De eerste seconden dat een potentiële klant bij je op de website komt, zijn dan ook cruciaal. In die eerste seconden moet je de bezoeker iets bieden wat hij zoekt en overhalen om producten bij je te kopen. Onder andere goede navigatie, de juiste content en het gebruik van de juiste kleuren zijn doorslaggevend om succesvol te zijn online. Goed webdesign wordt dan ook steeds belangrijker; steeds meer mensen kopen hun producten online. De verwachting is dat deze markt de komende jaren alleen nog maar zal groeien.

Italiaans design toepassen als webdesigner

Wat kan een webdesign bureau leren van Italiaans design? Kijk naar beroemde Italiaanse merken zoals Vespa of bekende natuurlijke materialen uit Italië zoals marmer en je weet eigenlijk al genoeg. Italiaans design staat voor strakke vormgeving, rustig kleurgebruik en functioneel gebruik. Daarnaast houden Italianen wel van stijlvol design, dat ook best elegant en sierlijk mag zijn. Natuurlijk is het sterk afhankelijk in welke branche je actief bent, hoe je de kenmerken van Italiaans design kunt toepassen, maar de basisgedachten kun je in iedere branche, zeker meenemen.

Online meer verkopen met Italiaans design

Door te kiezen voor de kenmerken van Italiaans design, zou je online nog weleens een stuk meer kunnen gaan verkopen. Bezoekers houden over het algemeen niet van een website met heel veel kleuren, onduidelijke navigatie en heel veel content. Doe net als Italiaanse ontwerpers; hou het eenvoudig, gebruik niet teveel kleuren, maar zorg wel voor dat stukje stijl en klasse op je website. Je zult merken dat je er meer door zult gaan verkopen. Prachtig toch?