Op vakantie naar Puglia of Toscane?

Op vakantie naar Puglia of Toscane?

Puglia is het nieuwe Toscane. Puglia is het onontdekte stukje Italië. We horen het allemaal van vrienden, familie en collega's, maar waar kies je nu voor? Kies je voor het vertrouwde Toscane of voor Puglia? Het gebied wat een enorme opkomst mee maakt onder de toeristen. 

Bezienswaardigheden

In Toscane vinden we Florence. De hoofdstad van Toscane waar we onder andere de Ponte Vecchio, Uffizi en de grote Kathedraal van Florence vinden. Daarnaast ontkom je er in Toscane niet aan om de toren van Pisa te bezoeken. In Puglia vinden we de grote steden Bari en Lecce. Tevens zijn er veel dorpjes te vinden die uniek zijn om zijn trulli's. Uitschieter hierin is Alberobello. Deze vinden we tegenwoordig niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Eten en Drinken

Op culinair gebied verschillen beide regio's weinig van elkaar. Voor lekker eten kun je in heel Italië terecht. Ook Puglia is een zeer populair wijngebied met veel uitgestrekte wijngaarden. 

Toerisme

Onontdekt en in opkomst. Precies waar het verschil zit tussen Toscane en Puglia. Puglia is puur en ongerept. Je treft er nog de echte locals en het is veel rustiger dan in de rest van het land. Het is nog niet massaal op toerisme gericht. Dit maakt het een unieke ervaring.

Puglia of Toscane?

Een keuze die je moet maken op basis van je eigen gevoel. Wij vinden dat op dit moment Puglia een voorsprong heeft op Toscane. Het blijft een geweldige stukje onontdekt Italië en dat spreekt aan. Het feit dat je door de kleine straatjes kunnen slenteren en bij een 'local' wijn kunt proeven en heerlijk kunt fijnproeven, maakt het een geweldige vakantiebestemming. 

Omdat onze redactie deze vraag al regelmatig heeft gekregen hebben wij het er met meerdere bloggers over gehad. Eigenlijk vinden we het de perfecte oplossing om zowel op de heen- als terugreis met de auto twee maal drie dagen in Toscane te verblijven. Zo kun je op de heenreis overnachten in Florence, om hier een korte stedentrip te hebben. Op de terugreis kun je enkele bezienswaardigheden meepakken. Denk aan de toren van Pisa die zeker een bezoekje verdiend.