Puur genieten in Pisa

Puur genieten in Pisa

In de middeleeuwen was Pisa een belangrijke stad aan de Middellandse Zee. Hier werd in die tijd veel gehandeld met landen als Noord- Afrika en Spanje en dit zorgde er niet alleen voor dat de stad welvarend was, ook cultureel kwam de stad volop tot bloei. Er verrezen prachtige gebouwen en ook bijvoorbeeld op het gebied van kunst ontwikkelde Pisa zich heel snel. Je leest het al; Pisa is veel meer dan alleen de stad van die scheve toren. Hoewel deze toren natuurlijk ook zeker de moeite waard is om te bezoeken en te beklimmen! Pisa is dus zeker de moeite waard om naar toe te gaan!

Toren van Pisa

Het is en blijft een belevenis; het bezoeken van de scheve toren van Pisa. Dit bouwwerk zakt al jaren achter elkaar verder weg in het drassige moerasland en juist hierdoor, lijkt de toren er alleen maar populairder op geworden. Talloze pogingen zijn er al ondernomen om de toren weer rechtop te zetten, maar tot nu toe heeft niets geholpen. Misschien maar goed ook, want juist het feit dat de toren nog steeds scheef staat, maakt hem juist zo aantrekkelijk! Wil je de toren van Pisa beklimmen? Je mag er maar met een beperkt aantal mensen tegelijk in, dus het is wel zo handig om vooraf online al je toegangskaarten te bestellen. Het zou natuurlijk zonde zijn als je daar aankomt en er staat een hele lange rij. Zonde van de tijd!

Toscane is vakantie op zijn best

Als je op vakantie gaat naar Toscane, ga je gegarandeerd genieten. Deze unieke regio van Italië, lijkt wel gemaakt om vakantie te vieren. Met steden als Lucca, Pisa en Florence weet je zeker dat je hier veel gaat zien en beleven. Bezienswaardigheden Toscane zijn er in overvloed, de regio bruist van de cultuur en historie. Je vindt er kastelen, ruïnes en kathedralen. Ook op het gebied van kunst kun je hier volop genieten. In Toscane zijn onder andere de beeldhouwer Michelangelo geboren, maar ook de schilders Botticelli en Giotto. Toscane staat ook bekend om zijn prachtige natuur, zoals bijvoorbeeld de prachtige heuvels van Val d’Orchia. Ideaal voor de actieve vakantieganger die houdt van fietsen en wandelen. Ook kun je in het Noorden een Alpengebied vinden, waar je heerlijk in de bergen kunt vertoeven. Dat wordt puur genieten van een afwisselende vakantie in Toscane!