Roadtrip door Italië? Deze plekken moet je zeker bezoeken

Roadtrip door Italië? Deze plekken moet je zeker bezoeken

De zomervakantie ligt net achter ons, maar het kan zeker geen kwaad om vast na te denken over de volgende vakantie. Italië is daarin een zeer goed keuze. Het land van de pasta is zeer populair onder Nederlanders en dat ook niet gek. Het is namelijk prachtig en heeft enorm veel te bieden. Het is dan ook zeker een aanrader om aankomende zomer een roadtrip door Italië te doen. Inspiratie nodig voor welke plekken je dan zeker even moet stoppen? Lees dan verder!

Sardinië

Sardinië is misschien minder geschikt voor een roadtrip, want erg makkelijk te bereiken met de auto is het niet. Toch is het de moeite waard om de auto even te parkeren en een dag naar dit prachtige eiland te gaan. Je vindt hier misschien wel het blauwste water van Europa. Daarnaast kun je hier heerlijk op het strand liggen, wandelen in natuurparken of de grotten bezoeken. Benieuwd naar wat er nog meer te beleven is op dit eiland. Kijk dan eens bij de mooiste bezienswaardigheden op Sardinië.

Sicilië

Opnieuw, geen plek om met de auto te ontdekken, maar net als Sardinië toch de moeite waard. Het eiland Sicilië is bijna sprookjesachtig te noemen. Het heeft prachtige stranden en velen havens om lekker met een bootje te varen. Daarnaast beschikt Sicilië ook over leuke dorpjes vol met paleizen en kathedralen. Genoeg om te zien en te doen dus. Wil je meer weten? Kijk dan is bij de mooiste bezienswaardigheden op Sicilië.

Rome

Uiteraard kan hoofdstad Rome niet ontbreken in dit lijstje. In Rome kun je eeuwenoude geschiedenis van het land nog goed terug zien. Wandelen langs de prachtige gebouwen en breng een bezoek aan het beroemde Colosseum. Vergeet ook niet om een wens te doen bij de Trevi Fontein voordat je je reis weer voortzet.

Gardameer

Tot slot is het Gardameer een goede locatie om even een paar dagen te vertoeven. Het Gardameer is veruit de favoriete vakantiebestemming van Nederlanders. Rondom het meer vind je dan ook talloze campings en een hoop gezelligheid. Bij het Gardameer kun je perfect terecht voor watersporten zoals varen, zeilen en windsurfen. Daarnaast is dit ook een goede plek voor de strandliefhebber. Hier kun je heerlijk tot rust komen van je indrukwekkende roadtrip.