Single reis boeken naar Italië? Wij geven je 5 goede redenen!

Single reis boeken naar Italië? Wij geven je 5 goede redenen!

Italie is als vakantieland een aanrader voor mensen van alle leeftijden. Het heerlijke eten, de grote hoeveelheid zon en de bijzondere cultuur en bouwstijl zorgen ervoor dat Italie een geliefde vakantie bestemming zijn. Dit geldt ook voor jongere reizigers die zich aansluiten bij een single reis Italie.

Single reizen Italie focussen zich op de regio Toscane, waar zon, zee en strand in overvloed aanwezig zijn. Tel daarbij op interessante en prachtige historische steden en je hebt een perfecte vakantiebestemming gevonden.

5 goede redenen om een single reis Italie te overwegen

1. Lekker eten!

Italie staat natuurlijk bekend als het land van heerlijk eten en lekkere wijn. Tijdens je singlereis in Toscane maak je vanzelfsprekend kennis met lokale producten. Een echte Italiaanse salami, een kookcursus en lokale Toscaanse snacks maken deel uit van je reis. Je zult merken dat de Toscaanse keuken een waar genot is. En ja, vanzelfsprekend kun je op veel plekken ook genieten van overheerlijke verse pasta, lasagne en heerlijke pizza.

2. Unieke steden

Of het nu om beroemde steden als Florence en Pisa gaat of om minder bekende plekken in Toscane, je zult merken dat bijna elke stad en elk dorpje bol staat van de historische gebouwen. Tijdens de single reizen bezoeken we meerdere steden, maar je hebt ook de mogelijkheid om met de trein zelfstandig nog dingen te ondernemen. Het netwerk van treinen is goed op orde, dus met weinig uitzoekwerk plan je eenvoudig je route.

3. Gezellige reisgenoten

Als je een singlereis boekt, is het altijd even spannend: is de rest van de groep wel leuk, liggen de leeftijden niet te ver uit elkaar, pas ik er wel tussen? Logische vragen, maar in de praktijk hoef je je daar geen zorgen om te maken. De twee reizen die Simi in Italie organiseert zijn uitsluitend voor reizigers tussen de 18 en 32 jaar.

Nu is 18 en 32 natuurlijk best een verschil, maar je weet in ieder geval dat je reist met relatief jonge mensen. Daar hebben we de reisprogramma’s ook op afgestemd. Wel zo prettig, want we kunnen zo excursies inbegrepen maken bij de reis die ook echt passen bij mensen die in de twintig of begin dertig zijn.

We kunnen natuurlijk geen garantie geven, maar op een groep met twintig mensen kan het bijna niet anders dan dat er iemand tussen zit met wie het klikt.

4. Inbegrepen excursies

Je moet er toch een hekel aan hebben: een reis boeken om er vervolgens achter te komen dat er geen excursies inbegrepen zijn bij de reissom. Toch is dit vaak de praktijk. De belangrijkste excursies zijn om die reden standaard inbegrepen bij de reissom. Wel zo fijn, maar vooral ook belangrijk om je reisgenoten goed te leren kennen. Door samen dingen te ondernemen en samen een reis te beleven leer je elkaar veel beter kennen dan wanneer iedereen telkens zijn eigen gang gaat. Een groepsreis is niet voor iedereen weggelegd, maar je zult merken dat het over het algemeen vooral heel erg gezellig is om met een groep mensen van rond je eigen leeftijd te reizen.

5. Heerlijk weer

Hoewel het in de zomervakantie erg heet kan zijn in Toscane, is het weer over het algemeen prima te doen. Als je de keus hebt raden we je aan om in mei, juni of september te reizen, maar ook in de zomer zelf kun je prima naar Italie op vakantie.

Singlereis of groepsreis?

Eigenlijk maakt het niet zoveel uit hoe je het noemt. In de praktijk is het zo dat het groepsreizen zijn waarbij een groot deel van de reizigers solo reist. Je ontvangt ruim voor vertrek inloggegevens en kan op die manier makkelijk kennismaken met je toekomstige reisgenoten. Het samen beleven van een vakantie is een bijzondere ervaring. De meeste groepen spreken voor vertrek al een keer af in Nederland, maar ook na afloop komt er vaak nog een gezellige reünie.

Op vakantie naar Italie

Italie is een bekend vakantieland, met weinig hele specifieke dingen die je vooraf moet regelen. Je moet natuurlijk een ID-kaart hebben, maar verder wordt er gewoon met de euro betaald en kun je op de meeste plekken met je pinpas terecht (niet overal, wel op de meeste plekken). Niet iedereen spreekt Engels, maar zeker de jongere generaties spreken ook prima Engels.

Met reisbegeleiding

Het hebben van een vast aanspreekpunt is wel een fijn idee bij het boeken van een single vakantie. Bij elke reis is er een medewerker mee, die ter plekke alles regelt. Als alles goed loopt zul je zien dat er niet zo heel veel hoeft te gebeuren, maar de beste reisbegeleiders zijn degenen bij wie alles probleemloos soepel lijkt te lopen. De reisbegeleiding is nooit een lokale expert, maar is er vooral als aanspreekpunt, om je te helpen als er iets is en vooral om te zorgen dat de communicatie met alle lokale partners vlekkeloos verloopt. Zo krijg je de vakantie die je geboekt hebt!