Stedentrips in Italië

Stedentrips in Italië

De stedentrip is ieder jaar weer één van de meest populaire soorten vakanties, ook in Nederland. Meestal gaan mensen een weekend, midweek of een weekje naar een grote stad. Dit is ideaal, omdat je in deze relatief korte tijd, meestal precies genoeg tijd hebt om het grootste gedeelte van de stad te ontdekken.

Eén van de meest populaire landen voor stedentrips, is Italië. Dit is natuurlijk niet zo gek, want met steden als Rome, Florence, Venetië en Milaan, heeft dit land veel van de meest bekende en herkenbare steden van de wereld. Iedere regio in Italië heeft wel een aantal prachtige, grote steden die geschikt zijn voor een stedentrip. Wil jij dit jaar ook een stedentrip boeken in Italië? Hieronder vind je een aantal goede voorbeelden.

Florence

Florence is één van de bekendste steden van Italië. Deze stad is erg populair voor stedentrips. Florence is erg mooi, met een unieke Renaissance stijl die je overal terugziet in de gebouwen en straten. Deze stad was namelijk ook het centrum van de Renaissance. Bekende bezienswaardigheden in Florence Italië zijn bijvoorbeeld het Uffizi Museum, Duomo en de Ponte Vecchio.

Rome

De hoofdstad van Italië is natuurlijk het grote, oude Rome. Deze stad heeft niet veel uitleg nodig, want Rome is natuurlijk één van de meest bekende en oude steden van de hele wereld. Rome is echt een stad die iedereen een keer gezien moet hebben. Wat deze stad vooral zo bijzonder maakt, is hoeveel er bewaard is gebleven uit de oudheid en andere delen van de geschiedenis. In Rome is zoveel te zien, dat je er gemakkelijk meer dan een week kunt blijven.

Turijn

In het noorden van Italië ligt de stad Turijn. Turijn is een erg leuke stad, waar veel te doen is voor jong en oud. De stad heeft prachtige museums, horeca, oude kerken, kastelen en andere gebouwen. Als je in de stad bent, kun je ook meteen een wedstrijd van Juventus meepakken.

Napels

Een Italiaanse stad die minder populair is onder Nederlanders, is de stad Napels. Deze stad ligt in het zuiden van Italië en heeft een aantal prachtige bezienswaardigheden. Zo heb je de vulkaan Vesuvius, Naples Underground en in de stad zelf veel mooie, oude gebouwen. Ook het bekende Pompeii ligt hier in de buurt.