Welke Italiaanse invloeden zien we terug op Mallorca?

Welke Italiaanse invloeden zien we terug op Mallorca?

Mallorca is een populaire vakantiebestemming onder Nederlanders. Het eiland heeft veel te bieden, waaronder prachtige stranden, sfeervolle steden en een rijke geschiedenis. Een interessant aspect van Mallorca is de Italiaanse invloed die er te vinden is. In dit artikel zullen we wat dieper ingaan op welke Italiaanse invloeden er te zien zijn op Mallorca.

De band tussen Italië en Mallorca

De band tussen Italië en Mallorca gaat ver terug in de geschiedenis. In de 14e eeuw hadden de Italianen een belangrijke handelspositie op het eiland. Ze brachten niet alleen handelsgoederen mee, maar ook hun taal, cultuur en architectuur. Deze invloeden zijn nog steeds zichtbaar in verschillende delen van het eiland.

Italiaanse architectuur

Een van de meest opvallende Italiaanse invloeden op Mallorca is de architectuur. In de hoofdstad Palma de Mallorca zijn verschillende gebouwen te vinden die duidelijk geïnspireerd zijn door de Italiaanse architectuur. Een goed voorbeeld hiervan is de kathedraal La Seu, die gebouwd is in de Gotische stijl en veel overeenkomsten vertoont met Italiaanse kathedralen zoals de Dom van Milaan.

Italiaans eten op Mallorca

Een andere Italiaanse invloed die je terugziet op Mallorca is het eten. Italianen staan bekend om hun liefde voor eten en dat is ook te merken op het eiland. Er zijn veel Italiaanse restaurants te vinden waar je kunt genieten van heerlijke pizza, pasta en gelato. Een populaire wijk in Palma de Mallorca waar je veel Italiaanse restaurants vindt, is Santa Catalina.

Italiaanse namen

Ook in de namen van plaatsen op Mallorca zijn Italiaanse invloeden te zien. Een bekend voorbeeld hiervan is Can Picafort, een populaire vakantiebestemming aan de noordkust van het eiland. De naam Can Picafort is afgeleid van het Italiaanse "Cannes" en het Catalaanse "Picafort". Dit toont aan hoe Italiaanse en Catalaanse invloeden samenkomen op Mallorca.

Italiaanse tradities en feesten

Naast de architectuur, het eten en de namen, zijn er ook Italiaanse tradities en feesten die hun weg hebben gevonden naar Mallorca. Zo wordt er jaarlijks een carnavalsoptocht gehouden in de stad Alcudia, waarin Italiaanse en Spaanse karakters worden uitgebeeld. Ook worden er verschillende festivals georganiseerd waarbij Italiaanse muziek en dans centraal staan.

Conclusie

Mallorca heeft veel te danken aan de Italiaanse invloeden die er door de eeuwen heen zijn geweest. Van de architectuur in Palma de Mallorca tot het smakelijke Italiaanse eten en de Italiaanse namen van plaatsen, het eiland ademt nog steeds een stukje Italiaanse cultuur uit. Een bezoek aan Mallorca is dan ook niet alleen genieten van zon, zee en strand, maar ook van de rijke geschiedenis en cultuur die er te vinden is. Naar een bijzondere bestemming op Mallorca? Can Picafort is hierbij een aanrader! Can Picafort vakantie? Die boek je vandaag nog online!