Welke schoenen draag jij in Italië op het strand?

Welke schoenen draag jij in Italië op het strand?

Ga je deze zomer naar Italië op vakantie en heb je daar nu al zin? Wel zo handig om jezelf nu alvast voor te bereiden, door nu bijvoorbeeld alvast je zomerschoenen te kopen. Zeker als je straks in Italië regelmatig op het strand te vinden bent, is hier wel echt specifiek schoeisel voor nodig. Maar je wilt natuurlijk niet alleen op het strand schoenen dragen die lekker zitten, ze moeten er natuurlijk ook mooi uitzien? Dat komt mooi uit, wij hebben hieronder een aantal verschillende schoenen er voor je uitgelicht, die niet alleen lekker zitten, maar ook nog eens prachtig zijn om te zien. Voor welke strandschoenen ga jij? 

Waar moeten strandschoenen aan voldoen?

Als je aan het strand denkt, dan denk je waarschijnlijk meteen ook aan zand. Dit is meteen een factor om rekening mee te houden. Zand gaat overal tussen zitten, dus als je specifiek voor strandschoenen wilt gaan, moet je ook gaan voor materiaal waar geen zandkorrels tussen gaan zitten, of aan blijven kleven. Bovendien zul je op het strand lopen, als het warm en zonnig is. Let er dan ook goed op dat de schoenen waar je voor gaat, luchtig zijn en goed kunnen ademen. Kies ook voor niet al te zware schoenen, het kost al genoeg energie om jezelf te verplaatsen op een warme dag. 

Loafers

Loafers zijn gemaakt voor het wandelen over een boulevard en laten er daar nu veel van zijn in Italië! Deze klassieke schoen werd in 1847 uitgevonden en was meteen razend populair. Het is een instapper, te verkrijgen in heel veel verschillende soorten. Het zijn lage schoenen die de enkel bloot houden, daarom zijn ze ideaal om ze te dragen op en rond het strand. Het houdt je voeten lekker fris en zweten ga je er niet in.  Overigens zijn leren sandalen ook ideaal als je op zoek bent naar specifieke strandschoenen. Je trekt ze gemakkelijk aan, ze ademen prima en je hebt ze ook nog eens in veel varianten. Van praktische sandalen tot uiterste chique varianten. Ook zijn er online leuke dames slippers te vinden die ideaal zijn voor op het strand. Met deze slippers kun je bijvoorbeeld ook prima een stukje de zee in lopen, zonder dat je bang hoeft te zijn voor steentjes of schelpen waar je jezelf aan kunt bezeren. Voor welke zomerschoenen ga jij?

Schoenen met hakken 

Mag het best wat meer stijl hebben, zeker als je naar Italië op vakantie gaat? Hou je ook in de zomerperiode van schoenen met stijl, die ook nog eens aansluiten bij je zomeroutfits? Ga dan voor schoenen met hakken. Heb je een leuk strandfeest? Of gaat er iemand trouwen op een leuke locatie op de boulevard? Schoenen met hakken maken je outfit chique en stijlvol tegelijk!

Espadrilles

Heb je al dames espadrilles in je kast staan voor de zomer? Nog niet? Dan wordt het hier hoog tijd voor! Espadrilles zijn gemaakt voor het strandleven. Deze schoenen zijn net als loafers laag, maar hebben een touwzool, wat ze zo uniek maken. Espadrilles staan voor een klassieke en elegante kledingstijl, ideaal als je deze zomerperiode weer eens met iets anders voor de dag wilt komen!