3 leuke regio’s voor een kindervakantie in Italië

3 leuke regio’s voor een kindervakantie in Italië

Een van de geliefde vakantiebestemmingen voor veel gezinnen is Italië. Niet voor niets, want dit land heeft veel te bieden. Van een skivakantie in de wintermaanden in Noord-Italië tot een zonvakantie in Sicilië of aan een van de kustplaatsen in de zomermaanden. Of bezoek je een van de mooie steden als Florence en Rome, ga je op een camping vakantie of een roadtrip? De mogelijkheden zijn bijna eindeloos. Waar je op vakantie gaat? Dit zijn de leuke regio’s voor een kindervakantie Italië.

Een vakantie in Italië met kinderen kan het hele jaar door! Voor een stedentrip met aangename temperaturen, en wat minder toeristen, dan is het voor- of najaar aan te raden. Zoek je een goedkope periode voor een stedentrip of rondreis, dan kan je vroeg in het voorjaar of bijvoorbeeld in november naar Italië gaan. In de zomermaanden genieten kinderen van de faciliteiten op de campings. En in de winter sta je eventueel op de ski’s.

Regio’s voor een kindervakantie Italië

Toscane

Een van de meest geliefde regio’s in Italië is Toscane. En dat is ook logisch, want het is een regio met mooie steden, heuvels, natuurgebieden en stranden. Florence is de beroemdste stad in Toscane en deze stad staat bekend om de vele musea. Daarnaast valt er op elk plein wel iets moois te ontdekken. Een bezoek aan Florence mag niet ontbreken als je op vakantie bent in Toscane. En ga ook naar Pisa met de bekende scheve toren. Met kinderen vanaf acht jaar mag je de toren beklimmen! Liever naar een eiland? Elba leent zich goed voor een kindervakantie Italië in de regio Toscane.

Ga eventueel al in de meivakantie naar Toscane met kinderen in plaats van tijdens de zomervakantie. De accommodaties zijn in die periode een stuk goedkoper, er zijn minder toeristen en het is minder warm.

Venetië

De volgende tip voor een leuke bestemming in Italië is de stad Venetië. Deze stad staat bekend als een plek voor een stedentrip, maar er zijn ook gezinnen die kiezen voor een verblijf op een kindercamping in de omgeving van deze mooie stad. Het is een stad met meer dan 150 kanalen en honderden bruggen. Vanwege de veelzijdigheid van de stad is dit echt een aanrader om te bezoeken tijdens een kindervakantie Italië. Stap op de de Linea Uno van de Vaporetto in Venetië. Dan zie je het hele Grand Canal en de mooiste bezienswaardigheden van Piazza Roma naar Piazza San Marco. Ook vaar je onder de Rialto brug door, de oudste en bekendste van de vier bruggen over het Canal Grande.

Sicilië

In Zuid-Italië ga je naar het eiland Sicilië voor een rondreis of zonvakantie. Het is een bestemming met heerlijk eten, een vulkaan, tal van bezienswaardigheden, mooie stranden en natuurlijk de zee. Tijdens een rondreis pak je van alles wat mee: het landschap met wijngaarden, olijfbomen, rotsbergen en bossen. En daarnaast kom je op veel plekken tempels, opgravingen en amfitheaters tegen. Op heel wat plekken op dit veelzijdige eilanden zijn er stranden met strandtenten. En actieve gezinnen gaan tijdens een vakantie bijvoorbeeld wandelen. Of je nu voor een zonvakantie of rondreis op kindervakantie naar Sicilië gaat, voor ieder is er hier wat wils!