Bezoek Venetië en Milaan in een stedentrip

Bezoek Venetië en Milaan in een stedentrip

Italië is een prachtig land, met veel mooie steden die je een keer gezien moet hebben. In het noorden van Italië heb je steden zoals Turijn, Milaan, Genua en Bologna. In het midden van het land vind je de bijzondere steden Florence, Pescara en het prachtige, oude Rome. Ook in het zuiden van Italië heb je veel leuke plaatsen, waaronder Napels, Bari en Lecce. En dan hebben we het nog niet eens gehad over Sicilië, Sardinië en Corsica. Enorm veel plaatsen dus. Maar naar welke ga je op vakantie?

Meerdere steden bezoeken

Ben je nog nooit in Italië geweest? Dan is het enorm lastig om een keuze te maken tussen de vele bestemmingen. Het land heeft zoveel prachtige steden, maar je kunt deze niet allemaal in één keer bezoeken. Wel kun je ervoor kiezen om twee of meerdere steden met elkaar te combineren. Wil je een vakantie boeken in het noordelijke gedeelte van Italië? Als je langer dan een week op vakantie bent, kun je makkelijk meerdere steden zien. Zo kun je bijvoorbeeld Milaan en Venetië goed met elkaar combineren.

Vanaf Milaan naar Venetië

Venetië is één van de meest iconische steden van Italië. Iedereen kent wel de bekende bezienswaardigheden Venetië, de mooie witte gebouwen, de bruggen en de grachten. Venetië ligt aan het water, aan de oostelijke kant van Italië. Net als Milaan, ligt Venetië ver in het noorden van het land. Daarom kun je deze steden goed met elkaar combineren.

Reis je met de auto? Of ben je van plan een auto te huren in Italië? Dan kun je vanaf Milaan in ongeveer 2,5 uur naar Venetië rijden. Het is verstandig om je vakantie te plannen in of rond Milaan, omdat je hier net even wat meer kunt zien dan in de buurt van Venetië. Ondanks het feit dat Venetië erg mooi is, heb je het hier na één of twee dagen wel gezien. In Milaan kun je veel meer doen en zien, met dicht bij nog meer leuke plaatsen zoals Monza, Bérgamo en Bréscia. Wil je precies weten wat je allemaal kunt doen in en rondom Milaan? Kijk dan even op internet naar alle bezienswaardigheden Milaan.