Last minute naar Italië en toch relaxt op vakantie? Lees hier onze tips!

Last minute naar Italië en toch relaxt op vakantie? Lees hier onze tips!

Ben jij toe aan een spontane vakantie naar een prachtig land? Denk dan eens aan Italië! Dit land staat bekend om zijn heerlijke eten, prachtige cultuur en adembenemende landschappen. En het beste nieuws? Je kunt zo last minute beslissen dat je naar Italië wilt en in no-time genieten van al het moois dat dit land te bieden heeft. In onderstaande blog kun je alles lezen over de voorbereiding op een last minute vakantie naar Italië, altijd handig om te lezen toch?

Een snelle voorbereiding voor een last minute vakantie naar Italië

Een last minute vakantie kan erg veel energie en voorpret opleveren, omdat je op korte termijn een reisje boekt en in een compleet nieuwe omgeving terechtkomt. Maar het vereist wel enige voorbereiding om alles soepel te laten verlopen. Hier zijn wat tips om in korte tijd een goede voorbereiding te treffen voor jouw last minute vakantie naar Italië:

1. Kies een bestemming

Het eerste wat je moet doen is beslissen waar in Italië je naartoe wilt. Het land heeft ontzettend veel mooie steden en dorpen, dus het kan lastig zijn om een keuze te maken. Misschien wil je de romantische steden Venetië of Florence bezoeken, of wil je juist genieten van de prachtige natuur in Toscane of het Gardameer. Kies een bestemming die bij jouw wensen past en waar je in korte tijd naartoe kunt reizen.

2. Boek je vlucht en accommodatie

Als je eenmaal een bestemming hebt gekozen, is het tijd om je vlucht en accommodatie te boeken. Een last minute reis betekent dat je regelmatig goede deals kunt scoren, zoek op meerdere websites om de laagste prijzen te vinden voor de mooiste reizen. 

3. Controleer je reisdocumenten

Het is belangrijk om te zorgen dat je paspoort nog minimaal zes maanden geldig is vanaf je aankomstdatum in Italië. Vergeet daarnaast niet om je zorgpas en eventuele visumvereisten te checken.

4. Maak een inpaklijst

Omdat je waarschijnlijk op korte termijn vertrekt, is het handig om een inpaklijst te maken. Zo voorkom je dat je belangrijke spullen vergeet en hoef je niet last minute nog naar de winkel om iets te kopen. Denk aan paspoort, reisdocumenten, toilettas, zonnebrandcrème, kleding en geld. Met deze tips, ga jij straks relaxt op reis naar Italië!