Een singlereis naar Italië boeken? Zo gaat dat in zijn werk!

Een singlereis naar Italië boeken? Zo gaat dat in zijn werk!

Toscane is de regio in Italie die al tijden populair is voor een single reis. De diversiteit, het heerlijke eten en het heuvelachtige landschap zorgen ervoor dat het vakantiegevoel nooit ver weg is. 

Simi organiseert al jaren bijzondere groepsreizen voor singles in het mooie Toscane. Met een goed gevuld en gevarieerd programma boek je een reis om nooit te vergeten. Je verblijft met je reisgenoten in een hotel en sluit je aan bij een groepsreis met uitsluitend mensen tussen de 18 en 32 jaar oud. 

Wat houdt zo’n singlereis Italië precies in? 

Als je ervoor kiest om een singlereis naar Italie te boeken, kies je een bestaande vertrekdatum uit. Je sluit je aan bij een groep die overwegend uit solo reizigers bestaat. Het is voor ons niet relevant of je single bent of niet, het gaat echt om een groepsreis. 

Doordat iedereen tussen de 18 en maximaal 32 jaar oud is ontstaan er hechte groepen met actieve mensen. Er is altijd wel iemand te vinden die iets met je wil ondernemen. 

Tijdens de reis naar Italie vlieg je samen met je medereizigers naar Florence of Pisa in het mooie Toscane. Eenmaal aangekomen reizen we door naar Montecatini Terme. Dit gezellige kleine stadje ligt perfect ten opzichte van alle activiteiten en excursies die inbegrepen zijn bij de reissom. 

Er is voor gekozen om bij deze reis de meest belangrijke excursies gewoon inbegrepen te maken bij je reissom. Dat is wel zo helder en het zorgt ervoor dat je onze reizen ook echt met je reisgenoten beleeft. 

Wat staat er zoal op het programma?

Een bezoek aan Toscane is niet compleet zonder dat je Florence ontdekt. We hebben een stadstour met gids gepland staan in het centrum van Florence. Ideaal, met daarna de mogelijkheid om op eigen gelegenheid de stad nog te verkennen. 

We bezoeken ook de Ponte Sospeso. Dit is een van de langste voetgangersbruggen ter wereld. We wandelen vervolgens door een typisch Italiaanse vallei en maken een tussenstop voor een heerlijke lunch. 

Ook Montecatini zelf vergeten we natuurlijk niet. Het stadje heeft een interessante geschiedenis. We krijgen een rondleiding en nemen het treintje naar het oude gedeelte van de stad. Het is ook mogelijk de wandeling naar het oude stadsgedeelte te maken. Deze is slechts enkele kilometers, maar gaat wel heuvelopwaarts. 

Een ander hoogtepunt is natuurlijk een bezoek aan Pisa en Volterra. De beroemde Toren van Pisa staat hier natuurlijk, dus als echte toerist maken we hier de standaardfoto’s. Gewoon, omdat het toch leuk is. 

Er is nog veel meer inbegrepen bij de reis. Zo maak je verschillende wandeltochten, hebben we nog een kookcursus gepland staan en meer. 

Singlereis Toscane in de zomer

Een deel van de singlereizen Italie vindt plaats in de zomer. Dat komt omdat een groot deel van de reizigers toch min of meer afhankelijk is van de zomerperiode. De beste reisperiode is echter de maand mei, juni, september of de eerste helft van oktober. Ben je dus niet afhankelijk van een bepaalde reisperiode, dan is het zeker aan te raden om eens te kijken naar de periode rondom de zomervakantie zelf. 

Tien redenen om voor deze single reis te gaan: 

1. De reis is enorm populair en vertrekt eigenlijk altijd met volle groepen

2. Je combineert lekker actief zijn met een stukje cultuur en een stukje culinair

3. Montecatini Terme is een perfecte uitvalsbasis voor een rondreis Toscane

4. Zowel Florence als Pisa als Volterra horen op je bucketlist thuis

5. Het heuvelachtige landschap van Toscane bezorgt je instant vakantiegevoel

6. Je leert nieuwe mensen kennen, uitsluitend tussen de 18 en 32 jaar 

7. Je bent samen uit – samen thuis. Je vliegt dus ook met je reisgenoten naar Italie toe. 

8. De hikes worden door onze reizigers altijd enorm gewaardeerd. De lokale gids is een topper! 

9. Er is veel inbegrepen bij je reissom. Zo hoef je niet nog allerlei extra kosten te maken ter plekke, behalve voor je maaltijden.

10. De geschiedenis van deze regio is super interessant. De gebouwen uit deze periode staan garant voor prachtige foto’s.