Ga je een rondreis in Sardinië maken? Lees onze tips!

Ga je een rondreis in Sardinië maken? Lees onze tips!

Sardinië is een eiland in de Middellandse Zee. Het behoort tot Italië en ligt ten westen van het land. Het gebied heeft een subtropisch klimaat, waardoor het een populaire bestemming is voor strandvakantie. Dit komt niet alleen door het klimaat, maar ook door het heldere water en de diverse kustplekken. Die variatie maakt het dan ook zeker de moeite waard om een rondreis Sardinië te doen. 

Cagliari bezoeken

De hoofdstad van Sardinië is Cagliari en is zuidelijk gelegen. Het is makkelijk te bereiken, omdat de kans groot is dat je in dit plaatsje landt als je met het vliegtuig gaat. Het historisch centrum is makkelijk te bewandelen en bevat een aantal mooie gebouwen, zoals de kathedraal. Ook is er een archeologisch museum, waar je een collectie aan Nuraghi objecten kan bekijken. Verder kan je op de San Benedetto markt lokale gerechten proeven en een wandeling maken op het strand.

De Nuraghe ruïnes

Een van de hoogtepunten van de bezienswaardigheden Sardinië zijn de Nuraghe ruïnes. Deze constructies van steen zijn over het hele eiland te vinden en stammen af uit de Bronstijd, zo’n 1000 jaar voor Christus. De meest bekende ruïne is de Su Nuraxi, ongeveer 50 minuten rijden van Cagliari. Het is een gigantisch complex met verschillende torens en gangen en behoort niks voor niks tot de UNESCO-werelderfgoedlijst. Je kan hier makkelijk met de auto komen, maar ook gaat er een bus naartoe vanaf de hoofdstad.

De kustlijn

Liefhebbers van het strand en de kust moeten naar het zuidoosten van het eiland reizen. Hier loopt de SP71 weg, die van Porto Teulada tot Chia loopt. Langs deze weg liggen de mooiste en meest diverse kustplaatsen en stranden van Sardinië. Zo wordt het strand in Cipolla omringt door rotsformaties, terwijl Tuerredda bekend staat om het turquoise water. Ook kom je langs zowel kiezelstranden als zandstranden, waardoor er voor iedereen wat wils is. Ook ligt in het zuiden van Sardinië de Porto Flavia, bekend om zijn indrukwekkende klif die zo’n 600 meter hoog is. Je kan hier alleen met een gids lopen, maar het uitzicht is verbluffend. Kortom, er is genoeg cultuur en strand te vinden op het zomerse eiland en met een rondreis Sardinië kan je dit allebei ervaren.