Hoe plan je een rondreis door Sicilië?

Hoe plan je een rondreis door Sicilië?

Sicilië, het grootste eiland in de Middellandse Zee, staat bekend om de geschiedenis, prachtige stranden en heerlijke culinaire ervaringen. Een rondreis door Sicilië is dan ook een absolute aanrader voor reizigers die op zoek zijn naar een mix van cultuur, natuur en ontspanning.

Waar begint de rondreis?

Een populaire route voor een rondreis door Sicilië begint in de hoofdstad Palermo. Deze bruisende stad heeft een interessante geschiedenis en is een mix van verschillende culturen. Bezoek het historische centrum en bewonder de prachtige architectuur, waaronder het koninklijk paleis van Palermo en de Cattedrale di Palermo. Vergeet ook niet om een wandeling te maken door de kleurrijke markten van de stad, waar je lokale lekkernijen kunt proeven zoals arancini en cannoli.

Vanuit Palermo kun je verder reizen naar de prachtige kustplaats Cefalù. Hier kun je genieten van het azuurblauwe water en de witte zandstranden, terwijl je de indrukwekkende rotsachtige kustlijn bewondert. Vergeet ook niet om de middeleeuwse kathedraal van Cefalù te bezoeken, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

Een andere stad die je niet mag missen tijdens een rondreis door Sicilië is Syracuse. Deze oude stad was een van de belangrijkste steden in de Griekse oudheid en heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 8e eeuw voor Christus. Bezoek het archeologische park Neapolis, waar je oude Griekse en Romeinse ruïnes kunt bewonderen, waaronder het indrukwekkende amfitheater.

De natuur van Sicilië

Naast steden heeft Sicilië ook prachtige natuurlijke landschappen, zoals de Etna, de hoogste actieve vulkaan van Europa. Maak een excursie naar de top van de vulkaan en geniet van het adembenemende uitzicht over het eiland. Ook het natuurreservaat Zingaro is een must-see tijdens een rondreis door Sicilië. Hier kun je wandelen langs de kustlijn en genieten van de prachtige baaien en heldere wateren.

Tot slot kun je tijdens een rondreis door Sicilië natuurlijk ook genieten van de lokale keuken. Proef de heerlijke pasta alla Norma, gemaakt met aubergine en ricotta, of de beroemde zoete cannoli. Ook wijnliefhebbers komen aan hun trekken, want Sicilië is een belangrijk wijngebied en produceert heerlijke wijnen zoals de Nero d'Avola en de Marsala. Tijdens je vakantie in Sicilië valt er dus meer dan genoeg te beleven.