Italiaanse sferen op Rhodos

Italiaanse sferen op Rhodos

Wie houdt van de Italiaanse sferen, kan zijn hart ophalen op Rhodos. Deze Griekse eilandengroep is namelijk rijk aan Venetiaanse paleizen, kastelen en typisch Italiaanse dorpjes. In de binnenlanden vind je olijfbomen, wijnranken en bergen. Vanaf het water heb je een prachtig uitzicht over de blauwe zeeën. Wil je even helemaal tot rust komen? Boek dan nu een vakantie naar Rhodos.

Rhodos het eiland

Rhodos is een van de Dodecanesse eilanden, die in Griekenland liggen. Het is een prachtig en divers eiland met veel gezichten. Zo vind je er regio’s waar het Italiaanse temperament overheerst, met Venetiaanse paleizen en kastelen. Maar ook in de binnenlanden vind je schilderachtige dorpjes. Hier groeien olijfbomen, wijnranken en andere fruitboomgaarden. En natuurlijk mogen we het fraaie uitzicht over de blauwe zeeën niet vergeten.

Wil je even helemaal tot rust komen? Boek dan nu een vakantie naar Rhodos! Op Rhodos kan je genieten van alle facetten van Griekenland. Je vindt er prachtige stranden, maar ook het ruige binnenland. En wat dacht je van een boottochtje over de blauwe zeeën? Boek nu snel je vakantie naar Rhodos.

Hotels op Rhodos

Op Rhodos vind je verschillende soorten accommodaties. Zo zijn er luxe hotels aan de kust, maar ook eenvoudige pensions in het binnenland. Heb je geen zin om zelf te koken? Dan kan je terecht in één van de vele restaurants op het eiland. Probeer zeker ook één van de typisch Griekse gerechten, zoals souvlaki of moussaka.

Een vakantie naar Rhodos is dé manier om kennis te maken met de Griekse cultuur. Je vindt er alles wat je nodig hebt: schitterende stranden, een divers landschap en levendige steden. Nog een reden om een vakantie naar Rhodos te boeken.

Het weer op Rhodos

Op Rhodos geniet je tijdens de zomermaanden van een mediterraan klimaat. Dat betekent dat het er erg droog is en dat de temperaturen in de zomer maar blijven stijgen. Een vakantie naar Rhodos kan dan ook perfect worden gecombineerd met een strandvakantie. Wil je liever meer actieve activiteiten ondernemen? Dan is eind juni misschien wel een betere periode om op vakantie te gaan, wanneer het nog iets frisser is. Ook in september is het nog lekker weer op Rhodos, maar het is wel iets nat.

Bezienswaardigheden op Rhodos

Veel vakantiegangers gaan naar Rhodos voor de vele steden en dorpjes die je hier vindt. Het oude centrum van de hoofdstad Lindos is erg mooi om langs te wandelen. Je vindt er Venetiaanse paleizen en kastelen, maar ook smalle straatjes en typisch Griekse winkeltjes. Ook Rhodos-stad zelf is een bezoekje waard, met haar Venetiaanse haven en de vele restaurants en bars.

Verder kan je op Rhodos terecht voor verschillende watersporten zoals duiken, kitesurfen of zeilen. Je vindt hier dan ook vele duikscholen en jachthavens. En ben je meer van het actieve type? Dan kan je een wandeling maken door het bergachtige landschap in het noorden van het eiland.

Genoeg te zien dus op dit fantastische eiland, met zeker een italiaans tintje.