Italiaans genieten in Nederland? Zo doe je het!

Italiaans genieten in Nederland? Zo doe je het!

Italië staat bekend om haar architectuur, eten, het prachtige weer en haar mooie kust. Het is dan ook erg begrijpelijk dat het voor veel Nederlanders wordt gezien als ideale vakantiebestemming. Toch zal het in 2023 voor veel mensen lastiger zijn om Italië te bezoeken dan dat het in de afgelopen jaren is geweest. Dit heeft met name te maken met de onzekere tijden waarin we momenteel leven. Alles wordt namelijk ongekend veel duurder. Het vinden van budget om het land van de liefde dit jaar te bezoeken zal voor velen dan ook obstakel zijn. Gelukkig biedt een binnenlandse vakantie ook tal van mogelijkheden om Italiaans te genieten. Ben jij nu benieuwd hoe je Italiaans kunt genieten in Nederland? Lees dan snel verder. In deze blog vertellen we je hier namelijk meer over.

Italiaans eten

Italiaans eten heeft jaren terug de harten van de Nederlanders al gewonnen. Dit is dan ook duidelijk terug te zien in Nederland. Ieder dorp heeft wel een Italiaans restaurant. Hierin valt overigens niet te garanderen dat de daadwerkelijke Italiaanse smaak ervaren zal worden. Veel restaurants voldoen namelijk niet aan de Italiaanse voedsel standaarden. Toch zijn er ook heel veel restaurants die dit wel doen! We raden je dan ook aan om goed research te doen voordat je een restaurant kiest. Na een beetje research zul je echter de authentieke Italiaanse smaak kunnen terugvinden in verschillende restaurants in Nederland.

Italiaanse architectuur

Het vinden van Italiaanse architectuur is iets dat misschien niet echt aan Nederland is weggelegd. Hiervoor verschilt het land toch te veel van Italië. Toch zijn er wel locaties in Nederland waar je flink van onder de indruk kunt raken. Een van de Nederlandse parels die vaak onderbelicht blijft is Volendam. Een authentiek vissersdorp waarvan je er in Nederland zeker niet nog een zult vinden. Wil je jezelf of je collega’s dus eens laten verrassen door Nederlandse authentieke architectuur? Bekijk dan eens de mogelijkheden voor een een individueel bezoek aan Volendam, of in het geval van een bezoek met collega’s de mogelijkheden van een bedrijfsuitje aan Volendam. Het kan immers geen toeval zijn dat Volendam en Venetië beiden met de letter V beginnen!

Italiaanse kust

De Italiaanse kust staat bekend om haar mooie stranden en de adembenemende uitzichten. Nu zal het lastig zijn om in Nederland iets te vinden dat bijna identiek is, maar er zijn zeker wel plekken die qua ervaring in de buurt kunnen komen. Een uitgelezen plek om in Nederland te genieten van het strand is Zandvoort! Om een klein beetje een Italiaanse ervaring te hebben tijdens je bezoek raden we je overigens wel aan om Zandvoort op een warme dag te bezoeken. Dan heb je in ieder geval ook de temperatuur mee!