Koffer of handbagage? Hoe kun je het beste je spullen meenemen op vakantie?

Koffer of handbagage? Hoe kun je het beste je spullen meenemen op vakantie?

Heb je binnenkort een vakantie gepland? Dan is het handig om te weten welke spullen je het beste in je handbagage of juist in de koffer kunt meenemen. Je kunt er ook voor kiezen om alleen te reizen met handbagage. Hier zitten een aantal voor- en nadelen aan. In dit artikel vertellen we je alles over handbagage en koffers, en geven we je wat handige tips. Zo ben je altijd verzekerd van een prettige vakantie.

Wat mag je niet meenemen in de handbagage?

Er zijn een aantal dingen die je niet in je handbagage mag meenemen. Dit komt vooral door de veiligheid op het vliegveld. Denk hierbij aan vloeistoffen, gels en cremes. Er zijn regels voor het meenemen van deze vloeistoffen. Zo mag je per persoon maximaal 100 ml vloeistof in handbagage meenemen.

In handbagage mag je ook geen scherpe voorwerpen meenemen, zoals messen, scharen of naalden. Dit soort voorwerpen moet je in je koffer doen. Ook is het niet toegestaan om flessen met gevaarlijke stoffen mee te nemen in handbagage. Denk hierbij aan spraybussen of verfspuitbussen. Wil je dit soort spullen wel meenemen tijdens je vakantie? Dan moet je dus sowieso met een reiskoffer vliegen.

Wat zijn de voordelen van een koffer?

Een groot voordeel van een koffer is dat je er meer spullen in kwijt kunt. Dit is handig als je bijvoorbeeld een langere vakantie gaat maken of meer kleding nodig hebt. Je kunt dan ook spullen meenemen die niet in de handbagage mogen. Koop je op vakantie iets dat niet in de handbagage mee mag? Dan kun je dit gewoon in de koffer stoppen.

Wat zijn de voordelen van handbagage?

Het voordeel van handbagage is dat je niet hoeft te wachten tot je koffer uitgepakt wordt op het vliegveld. Je kunt meteen doorlopen naar de uitgang en je vakantie beginnen. Dit bespaart je dus heel wat tijd. Een ander voordeel is dat handbagage meestal gratis is. Bij sommige luchtvaartmaatschappijen moet je wel een toeslag betalen als je handbagage mee wilt nemen, maar dit is meestal niet erg duur. Je hebt ook een handbagage koffer die je kunt meenemen. Dit is een wat kleinere koffer die voldoet aan de handbagage eisen van de luchtvaartmaatschappij.