Met de elektrische auto op vakantie naar Italië

Met de elektrische auto op vakantie naar Italië

Na de feestdagen beginnen veel mensen alweer na te denken over de zomervakantie. De belangrijkste keuze is natuurlijk naar welk land je op vakantie gaat. Duitsland en Frankrijk zijn erg populair, omdat deze landen dichtbij liggen. Veel Nederlanders gaan met de auto op vakantie. Als je een elektrische auto hebt, zijn vakanties naar Duitsland of Frankrijk geen probleem. Als je een verdere reis wilt maken, kan dit wat moeilijker zijn. Wil je deze zomer op vakantie naar Zuid-Europa? Naar bijvoorbeeld Spanje of Italië? Hieronder lees je waar je allemaal op moet letten.

Reizen met een elektrische auto

Met de elektrische op vakantie gaan is de afgelopen jaren makkelijker geworden. Je ziet steeds meer laadpalen verschijnen in Europa, dus de auto's kun je sneller en vaker opladen. Je ziet ook steeds vaker laadpalen bij resorts en hotels. Als je zelf op vakantie wilt met een elektrische wagen, moet je van te voren even kijken of er oplaadplekken zijn langs de route. In bepaalde landen heb je minder laadpalen, waardoor sommige routes wat lastiger worden. In Zuid-Europa is dit ook het geval, maar het valt hier nog erg mee. Met een elektrische auto naar Italië is zeker te doen. Ook in Italië zie je steeds meer punten waar je het voertuig kunt opladen. Vakanties naar Noord-Italië met de elektrische auto, zijn ook wat makkelijker dan naar het zuiden. Als je een auto van Tesla hebt is dit allemaal nog makkelijker, omdat je een route kunt zoeken met laadpalen onderweg. Tegenwoordig laden elektrische auto's een stuk sneller op, wat ook een voordeel is. Een vakantie met de elektrische auto moet je wel wat beter plannen. Je bent vaak wat meer tijd kwijt.

Waar moet je rekening mee houden?

Als je op vakantie gaat naar het buitenland, moet je wel letten op een aantal zaken. Zo moet je bijvoorbeeld goed letten op de laadkabels en stekkers. In sommige landen worden er andere types gebruikt. Ook de laadpassen zijn van belang. De Nederlandse laadpassen zijn niet overal geldig. Internationaal reizen moet je soms eerst activeren of je moet een pas aanvragen voor een bepaald land. Dit moet je dus even goed uitzoeken voordat je vertrekt. De laadpas van ANWB is erg handig om te hebben. Deze passen zijn geldig voor zo'n 60.000 laadpunten binnen Europa.