Ontdek de charmes van Italië

Ontdek de charmes van Italië

Italië is een land vol cultuur en geschiedenis, en heeft bovendien een heerlijk klimaat. Geniet van de Italiaanse gelato en bezoek de smaakvolle winkels die kenmerkend zijn voor dit land dat ook bekend staat om de designermode. Italië heeft vele gezichten, waardoor er voor ieder wat wils is. Of je nu op zoek bent naar prachtige stranden, oude architectuur, natuurgebieden of uitgaansgelegenheden: Italië heeft het allemaal.

De Italiaanse mentaliteit

De meeste Italianen zijn Rooms-Katholiek. Er zijn dan ook veel mooie kerken te vinden die een bezoekje waard zijn. De Italiaanse taal is ook een groot onderdeel van de cultuur. Italiaans is een prachtige taal. Het draait niet alleen om de verbale taal, Italianen gebruiken namelijk ook graag handgebaren om zichzelf duidelijk te maken. Soms lijkt het net alsof mensen met elkaar ruziën, terwijl ze gewoon een normaal gesprek voeren. Italianen zijn wel rasechte levensgenieters, dat merk je direct. Plan een bezoekje aan dit mooie land en je zult het zelf ervaren.

Genieten van de Italiaanse keuken

Pizza, pasta en olijfolie: daar zijn de Italianen in gespecialiseerd. Maar ook voor ‘dolce’ ben je in Italië aan het juiste adres, dit woord betekent ‘zoet’ en wordt gebruikt om toetjes te omschrijven. Daarnaast kun je ook heerlijke koffie drinken, op iedere straathoek zit wel een café. De meeste Italianen drinken koffie aan een statafel bij het ontbijt en eten ‘s middags warme pasta. 

De geschiedenis van Italië

‘Alle wegen leiden naar Rome’ is een bekende uitspraak. Deze uitspraak verwijst naar de macht van de oude stad en het grote wegennetwerk van het Romeinse Rijk. Italië heeft vele steden met een rijke geschiedenis, die absoluut de moeite waard is om je in te verdiepen. Bezoek Rome, Venetië, Florence, Verona, Napels of een andere stad voor een stukje geschiedenis en cultuur.

Een vakantie in Italië boeken

Ben jij al overtuigd van Italië haar charmes? Wij wel! Bezoek dit prachtige land met je geliefde, familie of vrienden. Verzeker jezelf van de beste prijs en ga voor last minutes bij Vakantiedealz.nl. Eenmaal in Italië zijn er veel regio’s om te verkennen, elk even mooi. Kies een grote stad, een pittoresk dorpje of ga voor een mooie badplaats. Italië is gelukkig erg dichtbij, en toch voelt het alsof je ver weg bent dankzij de compleet andere cultuur. Kies jij voor een vakantie Italië 2022?