Waarom is Italië zo’n populair vakantieland?

Waarom is Italië zo’n populair vakantieland?

Italië heeft eigenlijk alles te bieden wat je naar op zoek bent op vakantie: een heerlijk klimaat, veel leuke bezienswaardigheden en bovendien kun je er heerlijk eten en drinken. Daarnaast biedt het land veel variatie; je kunt er genieten van de natuur, op het strand liggen, maar ook grote steden als Napels en Rome gaan bewonderen. Mensen die ooit hier op vakantie zijn geweest, willen eigenlijk nooit meer anders. Kies jij ook voor een vakantie naar Italië?

Fantastische steden

Hou je van variatie tijdens je vakantie? Wil je graag ontspanning afwisselen met actief bezig zijn? Kies dan voor een grote Italiaanse stad waar deze combinatie prima te maken is. Een stad die zich hier uitstekend voor leent, is bijvoorbeeld Rome. Je kunt hier heerlijke wandelingen maken, genieten van de prima faciliteiten in de hotels, maar er valt ook enorm veel te zien. Je kunt hier bijvoorbeeld Vaticaanstad bezoeken. Meer historie en cultuur binnen een paar vierkante kilometer, ga je nergens anders ter wereld vinden!

Stijl en smaak gegarandeerd

Italianen staan bekend om hun goede smaak. Ga op een terrasje zitten in Milaan of Florence en je hoeft alleen maar om je heen te kijken. Er rijden prachtige scooters voorbij, je ziet er gegarandeerd goed geklede Italianen langslopen en wat je op het terras voorgeschoteld krijgt, zal waarschijnlijk ook nog eens heerlijk smaken. Italianen staan namelijk ook bekend om hun lekkere eten en drinken. Hou je van ambachtelijk gemaakte pasta’s? Huisgemaakt Italiaans ijs? Of geniet je volop van die typische Italiaanse rode wijn? Je gaat het hier allemaal vinden. Ben je dol op shoppen? Italië is het land van de grote merken. Denk hierbij aan merken als Prada, Gucci en Versace. Hoe gaaf is het om iets te kopen van je favoriete Italiaanse merk, in het land waar het vandaan komt? Shoppen in oude binnensteden zoals in Florence of Rome, is natuurlijk eigenlijk al een uitje op zich!

Vakantie vol variatie

Vakantie boeken naar Italië? Hiermee weet je zeker dat je kiest voor een land met oneindig veel mogelijkheden. Je kunt hier ’s morgens een wereldstad bezoeken, ’s middags heerlijk op het strand liggen en ’s avonds genieten van heerlijke Italiaanse gerechten. Het is overigens ook een fantastisch land als je houdt van wandelen in de natuur. Ga jij ook voor een vakantie naar Italië?