De leukste Italiaanse steden voor een stedentrip

De leukste Italiaanse steden voor een stedentrip

Ook deze zomer is Italië weer een populaire vakantiebestemming onder Nederlanders. Veel mensen in ons land houden van de Italiaanse cultuur, de mensen en vooral het eten. Het land heeft veel te bieden, met prachtige stranden, indrukwekkende oude steden en bezienswaardigheden, prachtige natuur en nog veel meer. Wil jij deze zomer een stedentrip boeken in een Italiaanse stad? Lees over onze favoriete Italiaanse steden en wat je hier allemaal kunt doen.

Rome

In een lijst van mooiste Italiaanse steden, is Rome een duidelijke keuze. Er zijn weinig steden in de wereld die zoveel te bieden hebben. De hoofdstad van Italië heeft een enorme geschiedenis, waardoor veel mensen hier op vakantie willen. Veel van de oude gebouwen en andere bezienswaardigheden zijn goed bewaard gebleven. Het Colosseum, Vaticaanstad, het Forum Romanum en het Pantheon moet iedereen wel een keer gezien hebben. Dit zijn slechts enkele hoogtepunten van Rome. Je kunt gemakkelijk een week vullen in de stad en zelfs dan heb je nog niet alles gezien. Meer tips over Italië? Bekijk dan de blogs van Reisjevrij.nl

Florence

Het bekende Florence is na Rome onze favoriete stad in Italië. Deze renaissancestad heeft ook veel mooie bezienswaardigheden. De architectuur van Florence is erg uniek. Het wandelen door de straten is een hoogtepunt op zichzelf. Enkele hoogtepunten van Florence zijn het Uffizi Museum, de Duomo, Palazzo Vecchio en de Ponte Vecchio brug. Let wel op als je een stedentrip wilt boeken, want in de populaire vakantiemaanden kan het enorm druk zijn in Florence. Het is daarom leuker om buiten de zomer te reizen, in een wat rustigere periode.

Milaan

De stad Milaan is erg populair, maar is niet voor iedereen weggelegd. Je hebt net als in andere steden flink wat oude bezienswaardigheden. Toch hangt er in Milaan een andere, modernere sfeer. Juist dit maakt de stad zo uniek vergeleken met andere grote Italiaanse steden. Milaan is de stad van de mode. Je kunt hier erg goed winkelen voor kleding, maar er zijn ook veel andere leuke straatjes en winkeltjes. Wil je een veelzijdige vakantie boeken, waarbij je kunt shoppen, bezienswaardigheden bekijken en misschien nog een voetbalwedstrijd meepakken? Dan is Milaan een erg leuke stad.

Overige tips

Dit zijn onze drie favoriete steden van Italië. Wil je een stedentrip boeken? Dan is het verstandig om veel informatie op te zoeken over de verschillende plaatsen. Veel Italiaanse steden hebben hun eigen voor- en nadelen. Florence is erg mooi, maar het kan er erg druk zijn. Venetië is wat minder geschikt voor langere stedentrips, omdat er niet zoveel te doen is. Modernere steden zoals Milaan en Turijn zijn niet voor iedereen weggelegd. De meestbezocht steden kunnen ook een stuk duurder zijn. Wil je steden combineren met de mooiste stranden van Italië? Ga dan op vakantie naar Sardinië! Een top eiland om een roadtrip over te maken. 

Iedere stad is anders. Daarom is niet iedere stad even leuk voor ieder persoon. Reis je met kinderen? Dan is dit bijvoorbeeld ook iets om rekening mee te houden. Kijk goed naar jouw eigen wensen en interesses, zodat je de beste stad kunt uitkiezen.