Welke vliegvelden in Italië zijn het populairst?

Welke vliegvelden in Italië zijn het populairst?

In Nederland zijn er maar een paar vliegvelden waar we uit kunnen kiezen zodra we op vakantie willen. Over het algemeen vliegen we vanaf Schiphol, Eindhoven Airport of vanaf Rotterdam-Den Haag. In Italië is er een groter aanbod aan vliegvelden. Zo zijn er eigenlijk wel 20 nationale luchthavens waar het mogelijk is om een vlucht te boeken in de zomermaanden. Hierdoor krijg je ook veel meer spreiding dan in Nederland. Bij ons zijn bijna alle aankomsten- en vertrekken op Schiphol, waardoor hier wel 70 miljoen passagiers per jaar over de vloer komen. In Italië zie je dat er veel meer vliegvelden zijn, maar hierdoor is er ook veel meer de mogelijkheid om in de buurt van jouw vakantiebestemming te landen. Wij sommen de drie grootste vliegvelden voor jou op. 

1. Rome Fiumicino Airport

Met ongeveer 40 miljoen passagiers per jaar is dit vliegveld in Rome wat jaarlijks de meeste passagiers vervoert. Dit vliegveld wordt ook wel de Leonardo da Vinci International Airport genoemd. We vinden dit vliegveld in de gemeente Fiumicino. 

2. Milaan Malpensa Airport 

Met ongeveer 20 miljoen passagiers per jaar is dit het 'tweede vliegveld van Italië' en één van de vele rond Milaan. Denk aan de andere airports zoals Linate en Bergamo. Vooral die eerste wordt gebruikt voor stedentrips. Deze ligt namelijk vlakbij het centrum.

3. Bergamo Airport

Berganoma Airport maakt de top 3 van deze lijst compleet. Met ongeveer 9 miljoen passagiers en een belangrijke economische ligging is dit een populaire luchthaven voor onder andere RyanAir. Deze luchthaven wordt vaak gebruikt voor reizen naar Bergamo, het Gardameer of Brescia. 

4. Venetië Airport

De naam zegt het al. Dit vliegveld in Venetië wordt veel gebruikt vanuit Parijs, Amsterdam en Londen. Het is zeer populair voor de stedentrips naar Venetië. Maar daarnaast is ook handig om hierop te vliegen als je naar Rome en Catania moet.

5. Catania Airport

Het belangrijkste en grootste vliegveld van het eiland Sicilië en dat is zeker niet, omdat dit het enige vliegveld op het eiland zou zijn. Je vindt hier namelijk ook Trapani, Palermo en Modica waarop gevlogen wordt voor mensen die niet op het oosten van het eiland moeten zijn. Met ongeveer 7 miljoen passagiers per jaar worden hier ook aardig wat passagiers op jaarbasis afgehandeld.