Bari, rijk aan geschiedenis en cultuur

Bari, rijk aan geschiedenis en cultuur

Een stedentrip naar Bari is de moeite waard! De oude stad Bari is de perfecte plek om de rijke geschiedenis en cultuur van Apulië te ontdekken. Bari vecchia, het oude deel van de stad, is het meest authentieke deel van de stad. Het is het hart van de stad en herbergt fascinerende middeleeuwse en renaissancekunsten, Romeinse kunstvoorwerpen en een doolhof van gangen. De sfeer is uniek en roept het karakter van de bewoners op.

Bari of Rome?

We moeten natuurlijk wel heel eerlijk zijn en vertellen dat er tijdens een stedentrip naar Rome nóg meer te doen en te zien is. In Rome raak je niet uitgekeken en zal je erg lang kunnen vertoeven. In Bari heb je het naar een aantal dagen wél allemaal gezien.

Theater in Bari

De stad is ook de thuisbasis van het Teatro Petruzzelli, het grootste en oudste theater in de stad. Dit oude theater is versierd met goud en heeft rode stoelen en een gigantisch gordijn. De geschiedenis van het theater en de prachtige architectuur hebben het tot een van de meest duurzame monumenten van Italië gemaakt. Je kunt een rondleiding door dit theater maken om meer te weten te komen over de geschiedenis ervan. In dit theater worden elk jaar verschillende operaproducties gehouden.

Bezienswaardigheden Bari

Er zijn tal van bezienswaardigheden die een bezoek waard zijn als je in Bari bent. De Sint-Nicolaasbasiliek is een topattractie en een bedevaartsoord. Binnen zie je de botten van Sinterklaas, die met evenveel passie wordt vereerd door de katholieke en orthodoxe christenen. Naast de basiliek herbergt Bari verschillende andere prachtige kathedralen, waaronder Ostuni en Trani.

De stad heeft een breed scala aan activiteiten te bieden aan bezoekers, en het is gemakkelijk om de omgeving te verkennen. Als je geen zin hebt om een stad te verkennen, ga dan naar de kustplaats Polignano a Mare, waar je een gemakkelijke rondleiding door de stad en de nabijgelegen stranden kunt maken.

De stad is ook de thuisbasis van een prachtige botanische tuin, Orto Botanico, en een beroemd grottenstelsel genaamd Grotte di Castellana. Als je op zoek bent naar een ontspannende koffie en gelato, probeer dan Super Mago del Gelo, met de beroemde Caffe Speciale. Deze espresso shot is gegarneerd met amaretto en citroenschil. Monopoli ligt op 15 minuten van Polignano en is de meest betaalbare van de twee steden.