De mooiste bezienswaardigheden in Rome

De mooiste bezienswaardigheden in Rome

Rome is één van de meest bezochte steden ter wereld. Deze prachtige stad heeft ontzettend veel te bieden voor toeristen. Zo zijn er talloze historische gebouwen, musea en kerken te vinden in Rome. Daarnaast liggen er ook vele schitterende parken in de stad. In dit blogbericht vertellen we je over een aantal van de mooiste bezienswaardigheden Rome.

Sint Pietersbasiliek

De Sint-Pietersbasiliek is één van de meest bezochte kerken ter wereld. Deze basiliek is gebouwd op het graf van apostel Petrus en staat dan ook hoog aangeschreven bij gelovigen. Het interieur van de kerk is prachtig ingericht met een indrukwekkende koepel, marmeren zuilen en beelden.

Het Colluseum

Het Colosseum is een andere belangrijke bezienswaardigheid in Rome. Dit amfitheater uit het jaar 72 is één van de meest bezochte locaties in Rome. Je kunt het colosseum bezoeken om een indruk te krijgen van hoe de Romeinen vroeger hun gladiatorenspelen uitvochten.

Pantheon

Eén van de mooiste gebouwen in Rome is zonder twijfel het Pantheon. Dit bouwwerk uit het jaar 125 is opgebouwd uit marmer en graniet. Het pand herbergt een aantal bijzondere bezienswaardigheden, zoals de koepel met daarin een opening die precies op de evenaar valt.

Trevi Fontein

De Trevi Fontein is misschien wel de bekendste fontein van Rome. Deze barokfontein is in het jaar 1762 gebouwd en staat vol met beelden en reliëfs. Om je geluk te wensen gooi je een muntje over je linkerschouder in de fontein!

Piazza Venezia

Piazza Venezia is de plek waar een aantal belangrijke wegen in Rome bij elkaar komen. Deze plein, met het monumentale Altare della Patria, staat bekend om zijn trappen en verkeersrotonde.

Circo Massimo

Het Circo Massimo was vroeger één van de grootste entertainmentcomplexen ter wereld. De arena werd gebruikt voor wedstrijden tussen paarden en tuigdieren.

Vaticaanstad

Het Vaticaanstad is het kleinste land ter wereld. Dit enclave bestaat uit het Sint-Pietersplein, de basiliek van Sint-Pieter en vele andere overheidsgebouwen. In dit blogbericht vertellen we je meer over de mooiste bezienswaardigheden in Rome.

Leuk feit: de Vaticaanse musea zijn met een oppervlakte van maar liefst 54 hectare het grootste museum ter wereld!

De prachtige stad Rome herbergt nog veel meer bijzondere plekken en locaties, zoals oude kerken, parken en historische gebouwen.