Zo vind je een toffe last minute vakantie - Tips voor low budget vakanties

Zo vind je een toffe last minute vakantie - Tips voor low budget vakanties

Met vakantie gaan duur? Dat hoeft helemaal niet. Zeker niet als je kiest voor een lastminute vakantie. En zo zijn er nog wel meer adviezen die we je kunnen geven om op vakantie te gaan met een klein budget. Zelfs een villa huren Nederland kan, met deze low budget vakantie tips!

Vind een toffe last minute

Last minute vakanties zijn vakanties die je een paar weken tot een paar dagen van tevoren boekt. Het voordeel hiervan is dat je vaak minder betaalt dan de oorspronkelijke prijs, omdat de aanbieder het vakantiehuis last minute graag vol wil krijgen. Houdt de prijzen vanaf ongeveer een maand voor je vakantie datum in de gaten om de beste deals te vinden.

Wees flexibel

Om een leuke last minute vakantie te kunnen vinden is het belangrijk dat je een beetje flexibel bent in je keuze. Heb je je zinnen gezet op een bepaalde vakantiebestemming, dan heb je kans dat deze op het laatste moment al weg is. Wil je het low budget houden, zoek dan op de prijs en laat je verrassen met welke vakantiehuizen er nog vrij zijn op de datum dat jij weg wilt.

Maak je eigen eten klaar

Een groot voordeel van het huren van een vakantiehuisje in tegenstelling tot bijvoorbeeld een hotelkamer, is dat je een eigen keuken hebt. Dat betekent dat je niet alleen maar in restaurants hoeft te eten, maar gewoon lekker zelf kunt koken. Dat is niet alleen goed voor de portemonnee, maar je kunt ook nog eens gezondere keuzes maken als je dat wilt.

Met de fiets op vakantie

Fietsvakanties zijn helemaal hot. Zo zijn er veel mensen die gaan ‘bike packen’ en van de ene naar de andere bestemming fietsen. Maar je kunt het natuurlijk ook gewoon bij één bestemming houden. Zorg dat je een goede stevige fiets hebt, waarmee je veel bagage mee kunt nemen en boek een leuke lastminute vakantie in Nederland. Handig is dat je op je bestemming zelf ook je fiets bij de hand hebt om er lekker op uit te gaan.

Deel de kosten

Wil je nog meer geld besparen, dan kun je er ook voor kiezen om met meer mensen op vakantie te gaan. Op die manier kun je de kosten voor je vakantiehuis delen en je kunt ook nog eens met elkaar meerijden. En zeg nou zelf: dat maakt je vakantie toch ook extra gezellig?