Italiaanse eilanden in de spotlights

Italiaanse eilanden in de spotlights

Wanneer je denkt aan een vakantie Italië dan denk je vaak aan een autovakantie naar het vasteland, bijvoorbeeld naar het Gardameer, Toscane of de Adriatische Kust. Maar Italië heeft zoveel meer te bieden dan dat! Wist jij dat Italië naast het prachtige vasteland in de vorm van een laars, ook meer dan 3700 eilanden heeft? Een deel van die eilanden dient zich uitermate goed voor een heerlijke zonvakantie!

Sardinië en Sicilië

Het grootste Italiaanse eiland is Sicilië en daarop volgt het prachtige eiland Sardinië. Of je kiest voor een vakantie Sardinië of liever naar Sicilië gaat hangt helemaal af van jouw wensen. Beide eilanden zijn prachtig en hebben hun eigen hotspots. Op Sicilië trek je bijvoorbeeld een dagje uit voor de Etna én geniet je van de typische Siciliaanse gerechten, zoals broodje ijs. Op Sardinië vind je schitterende natuur en geweldige kustlijnen. Door de helderblauwe zee wordt dit eiland ook wel een stukje “Caribbean in Europa” genoemd.

Ook Corsica ligt in de Middellandse Zee net boven Sardinië, maar ondanks dat dit ook vrij dicht bij Italië ligt, hoort dit eiland bij Frankrijk.

Elba

Elba is het derde grootste eiland van Italië en kan ook heel goed gecombineerd worden met een vakantie naar Toscane. Via Piombino kun je dit bekende eiland bereiken met de boot die meerdere keren per dag heen en weer vaart. Eventueel kun je ook direct landen op de kleine luchthaven Marina di Campo. Snorkelen, duiken, wandelen door het nationale park, zeilen en neerstrijken op de mooie stranden, het behoort allemaal tot de mogelijkheden tijdens een vakantie op Elba.

Minder bekende Italiaanse eilanden

Maar naast deze grote drie eilanden, zijn er ook heel wat onbekendere eilanden, die zeker niet minder mooi zijn. Bijvoorbeeld het eiland Capri, waar al velen bekendheden hebben rond geflaneerd. Wel een wat duurdere bestemming, maar het is er prachtig én het is goed te combineren met een stedentrip naar Napels.

Andere eilanden die je kunt bezoeken zijn Pantelleria (een klein vulkanisch eiland), de Eolische eilanden (geschermd door Unesco), de Toscaanse Archipel (een eilandengroep tussen Toscane en Corisca) en de Trmitische Eilanden (gelegen in de Adriatische Zee).

Conclusie: Er zijn nog zoveel mooie plekjes om te ontdekken dat we zijn nog lang niet uitgereisd naar Italië!