Mailtjes versturen vanaf de Italiaanse camping? Download webmail!

Mailtjes versturen vanaf de Italiaanse camping? Download webmail!

Op vakantie gaan is natuurlijk heerlijk, maar soms is het toch handig om even je e-mail bij te moeten houden. Bijvoorbeeld als je een belangrijke mail verwacht of als je af en toe voor je werk bereikbaar moet zijn. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg mogelijkheden om dit gemakkelijk en snel te doen. Een van die mogelijkheden is het gebruik van webmail. In dit artikel leggen we uit wat webmail is en hoe je het kunt gebruiken om mailtjes te versturen vanaf je Italiaanse camping.

Wat is webmail?

Webmail is een online dienst waarmee je via je browser e-mails kunt versturen, ontvangen en beheren. In plaats van een programma als Outlook of Thunderbird te gebruiken, log je in op een website waar je toegang hebt tot je e-mail. Dit heeft als voordeel dat je overal ter wereld bij je e-mail kunt, zolang je maar internet hebt.

Hoe werkt webmail?

Om gebruik te maken van webmail, heb je een e-mailadres nodig bij een mailprovider die webmail ondersteunt. De meeste providers bieden deze mogelijkheid aan, dus de kans is groot dat jouw e-mailadres ook werkt met webmail. Om in te loggen, ga je naar de website van jouw mailprovider en vul je je e-mailadres en wachtwoord in. Vervolgens kom je in je inbox terecht waar je je e-mail kunt lezen en versturen.

Mailtjes versturen vanaf de Italiaanse camping

Als je op vakantie bent op een Italiaanse camping en je wilt je e-mail bijhouden, is webmail ideaal. Je hebt namelijk geen speciale software nodig en kunt gewoon inloggen op de website van je mailprovider. Het enige wat je nodig hebt is een computer, smartphone of tablet en een internetverbinding. Op deze manier kun je al je mailtjes beantwoorden en versturen, waar je ook bent.

UPC webmail

Een van de bekendste providers in Nederland is UPC. Ook zij bieden de mogelijkheid om gebruik te maken van webmail. Heb je een e-mailadres van UPC, dan kun je dus gewoon inloggen op de UPC webmail om je e-mail te lezen en versturen. Dit werkt op dezelfde manier als bij andere mailproviders, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je iets anders moet doen.

Alternatieven voor webmail

Naast webmail zijn er ook nog andere mogelijkheden om je e-mail te beheren als je op vakantie bent. Zo kun je bijvoorbeeld gebruikmaken van een e-mailprogramma zoals Outlook of Thunderbird. Deze programma's kun je op je computer, smartphone of tablet installeren en stellen je in staat om je e-mail offline te lezen en te versturen. Het nadeel hiervan is wel dat je speciale software nodig hebt en dat je niet overal ter wereld toegang hebt tot je e-mail.

Een andere optie is om je e-mail door te laten sturen naar een ander e-mailadres. Op deze manier kun je eenvoudig al je mailtjes ontvangen op één plek, bijvoorbeeld je Gmail-account. Het enige wat je hoeft te doen is je e-mailadres door te geven aan je mailprovider en aan te geven dat de e-mails doorgestuurd moeten worden. Vervolgens ontvang je al je mailtjes gewoon in je Gmail-inbox.

Conclusie

Als je op vakantie wilt kunnen mailen, is webmail een handige oplossing. Het enige wat je nodig hebt is een computer, smartphone of tablet en een internetverbinding. Op deze manier kun je al je mailtjes lezen en versturen, waar je ook bent. UPC webmail is een voorbeeld van een webmaildienst die veel gebruikt wordt in Nederland. Maar ook andere providers bieden webmail aan, dus de kans is groot dat jouw e-mailadres ook werkt met webmail. Mocht je geen gebruik willen maken van webmail, dan zijn er ook nog andere mogelijkheden zoals het gebruik van een e-mailprogramma of het laten doorsturen van je e-mail naar een ander account. Het belangrijkste is dat je kiest voor een oplossing die bij jou past en waarmee je gemakkelijk je e-mail kunt beheren, zelfs vanaf de Italiaanse camping.