Op vakantie naar Italië met de camper

Op vakantie naar Italië met de camper

Wanneer je lekker een roadtrip wil gaan maken door Italië in je je eigen camper, wil je natuurlijk zo goed mogelijk voorbereid op pad gaan. Je wilt er zeker van zijn dat je genoeg ingepakt hebt, maar wil er ook zeker van zijn dat de camper klaar is voor deze roadtrip. Daarom is het heel belangrijk om eerst wat onderhoud uit te voeren voor deze lange rit. In deze blog gaan we het hebben over waar je op moet letten, om veilig op pad te kunnen met de camper. 

Goede banden

Voordat je echt de roadtrip kunt beginnen, wil je meer zekerheid dat je camper klaar is voor deze lange rit. Zo wil je er zeker van zijn dat de camper op goede banden staat. Als je in de winter een roadtrip gaat maken wil je dat de camper op winterbanden staat, wanneer je in de zomer gaat wil je dat de camper op zomerbanden staat. Wanneer je namelijk met winterbanden in de zomer gaat rijden, is het verbruik van brandstof hoger en winterbanden slijten heel snel in de zomer. 

Naast dat de goede banden voor het seizoen onder de camper moeten zitten, wil je ook dat deze banden in goede conditie verkeren. Er moet genoeg profiel op de banden zitten en er mogen geen droogte scheuren in zitten. Het laatste wat je wil is dat je onderweg een klapband krijt. Daarom kun je voor je zomerse roadtrip beter nieuwe zomerbanden kopen, dan het risico lopen om afgesleept te moeten worden. Dan is uiteindelijk banden wisselen nog goedkoper ook.  

Motoronderhoud

Naast een setje goede banden wil je er ook zeker van zijn dat, de motor zou goed mogelijk wordt voorbereid op de roadtrip. Het belangrijkste van het onderhouden van een motor, is het bijhouden van de olie. Je wilt ervoor zorgen dat er genoeg olie in de motor zit, anders loop je de kans dat de motor stuk loopt. En wanneer de olie die al in het blok al een beste tijd meegaat, kan het geen kwaad om deze olie te verversen. Wanneer olie te lang in een motorblok blijft zitten doet het meer schaden dan dat het goed doet. 

Een motor heeft namelijk ook last van slijtage en aangezien een blok gemaakt is van metaal, komt op ten duur het hele blok vol te zitten met metaaldeeltjes. Deze metaaldeeltjes komen in de olie terecht en gaan zo het hele blok rond. Een kleine hoeveelheid kan niet veel kwaad, maar wanneer je te lang wacht met het verversen van de olie kan het wel kwaad. Aangezien bij een grote hoeveelheid metaaldeeltjes het blok sneller zal slijten. De olie verversen is een manier om deze metaaldeeltjes uit het blok te krijgen.