Reis niet met het openbaar vervoer met kids vanaf vliegveld Bergamo naar het Comomeer!

Reis niet met het openbaar vervoer met kids vanaf vliegveld Bergamo naar het Comomeer!

Als je in augustus met je vrouw en kinderen graag naar het Comomeer wilt, even lekker een week er tussenuit, dan kun je wel eens op dure vluchten stuiten. De vluchten naar Milaan kunnen erg duur zijn en ook vluchten naar Bergamo zijn niet per se goedkoop. Maar voor een gezin kan het verschil echt honderden euro’s zijn. Dan kan de verleiding groot zijn om tickets te boeken naar het zogeheten Orio al Serio vliegveld, met Ryanair nota bene. 

De ervaring Ryanair

De vlucht van Ryanair is vaak niet al te best. Althans, ze vertrekken vaak op tijd en we komen ook vaak op tijd aan maar Ryanair blijft Ryanair. Met een vroege ochtendvlucht zit je niet te wachten op de aankoop van 4 krasloten om kwart over 6 ’s ochtends. Maar ze proberen het wel. Maar... uiteindelijk sta je dan toch op tijd op het vliegveld van Milaan Bergamo. En dan moet je natuurlijk nog naar het Comomeer. 

De ervaring openbaar vervoer in Italië

Je kunt van het vliegveld naar de stad Bergamo met een lijnbus. Dus duurt dan ook maar 20 minuten voor minder dan een tientje met zn vieren. Hierna leiden bronnen op het internet je naar een trein richting Lecco. Na een uurtje wachten kun we met Trenord voor nog geen 10 euro per kaartje (kinderen zijn nog goedkoper!) in zo’n 3 uur via Treviglio en Milaan Centraal naar het Comomeer. Hopelijk is het huisje vlakbij het treinstation. Dat klinkt dus gewoon goedkoop en dat is het ook, ware het niet dat het met kinderen wel een heel gedoe kan zijn. Kinderen die de halve reis huilen of niet kunnen stilzitten is vaak de uitdaging. Dat gaat natuurlijk niet met het overstappen en de verrassende drukte op woensdagochtend.

Conclusie

Dus: al met al is het vaak goedkoop. Met zn vieren (normaal gezin) betaal je al met al zo'n 40 euro. De tickets naar Bergamo in plaats van Milaan schelen vaak toch al gauw 240 euro dus je kunt zeggen dat je dan 200 euro hebt bespaard, al had je vanaf Milaan ook met de trein gemoeten. Maar... is het het gedoe waar? Voor de volgende keer: huur gewoon een auto vanaf Milaan Bergamo, dan ben je er vanaf Bergamo Airport in 1,5 uur.