Stedentrip naar Rome, iets voor jou?

Stedentrip naar Rome, iets voor jou?

Ben je van plan om een stedentrip te gaan maken? Een stedentrip naar Rome is absoluut een aanrader. Deze stad heeft namelijk werkelijk alles wat je zoekt als je er lekker een paar dagen tussenuit wilt gaan. Rome heeft een steenrijke historie, je vindt er prachtige gebouwen en bezienswaardigheden, bovendien kun je er ook nog eens heerlijk eten en drinken. Italianen zijn gastvrij, temperamentvol en trots op hun stad, dat maakt een stedentrip naar Rome nog aantrekkelijker. Ben jij weleens in Rome geweest?

Vaticaan is een levenservaring

Als je het Vaticaan voor het eerst ziet, is dit echt een levenservaring. De indrukwekkende gebouwen, de historie van het geloof, alles ademt hier wereldgeschiedenis. De Vaticaanse musea behoren tot de grootste ter wereld, je vindt hier een enorme hoeveelheid kunstschatten. Naast prachtig gedecoreerde kamers, vind je hier ook talloze zeldzame religieuze voorwerpen. Ook voor de moderne kunstliefhebber, is hier overigens heel veel te zien. Beroemde gebouwen en plekken, die je regelmatig op televisie langs ziet komen, zie je hier in het echt. Denk dan bijvoorbeeld aan de Sint-Pietersbasiliek, maar ook het Sint-Pietersplein kennen we natuurlijk van de toespraken die door de paus worden gehouden.

Wat is leuk in Rome?

Het fijne van Rome is, dat je in een paar dagen best veel van de stad kunt zien. Natuurlijk mag een bezoek aan het Colosseum hierbij niet ontbreken. Dit indrukwekkende van amfitheater behoort tot de zeven wereldwonderen en dit is meer dan terecht. Het Romeinse forum is ook zo’n plek die je bezocht moet hebben als je in Rome bent hier vindt je namelijk bijzondere opgravingen uit de Romeinse tijd. Kun je wel wat geluk gebruiken? Gooi dan een muntje in de Trevifontein. Naast deze bezienswaardigheden doe je er ook goed aan om ook lekker te ontspannen. Je kunt dit doen door lekker te gaan shoppen in Rome, je zult verbaasd zijn over het aanbod van winkels, maar zeker ook over de producten die te koop worden aangeboden. Op het gebied van mode kun je hier natuurlijk je hart ophalen. Ook kun je lekker een verse pasta gaan eten in een typisch Italiaans familierestaurant, grenzend aan een typisch Italiaans pleintje. Hier kun je het dagelijks leven van Rome van dichtbij meemaken. Dat wordt heerlijk genieten van een stedentrip naar Rome!