Vakantie naar Italië met de elektrische auto? Hier moet je op letten

Vakantie naar Italië met de elektrische auto? Hier moet je op letten

Italië is een prachtig land om te bezoeken, zeker met de auto. Je kunt zo het land op je gemak verkennen, in alle vrijheid. Steeds meer Nederlanders gaan elektrisch rijden. Wil je met je elektrische auto op vakantie naar Italië? Dan is dit tegenwoordig prima te doen, maar er zijn wel enkele dingen waar je op moet letten. Zo is het belangrijk dat je weet waar de elektrische laadpalen staan en waar je wel en niet kunt opladen.

Het is verstandig om van tevoren goed uit te zoeken wat de mogelijkheden zijn voor elektrische auto's in Italië per regio. Meer weten over vakanties in Italië met elektrische auto's? Lees dan verder.

Elektrisch rijden in Italië

Als je elektrisch gaat rijden in Italië, is het belangrijk dat je weet waar de elektrische laadpalen staan. Je kunt namelijk niet overal opladen. Soms moet je een aparte laadpas aanvragen om toegang te krijgen tot een laadpaal. Soms moet je ook extra betalen voor het opladen. In sommige regio's in Italië zijn elektrische auto's nog niet heel gebruikelijk, zeker in het zuiden van het land, dus soms moet je jouw reis wat beter voorbereiden.

Hotels met oplaadpunten

Steeds meer mensen gaan elektrisch rijden in Italië. Dit betekent dat er ook steeds meer elektrische laadpalen komen. Onderweg naar je bestemming kun je meestal genoeg oplaadplekken vinden. Langs de snelwegen zitten namelijk veruit de meeste laadpalen. Het is echter ook handig om oplaadpunten te hebben bij het hotel, resort of appartement waar je verblijft. Verblijf je tijdens je vakantie in Italië op een camping? Dan kun je ook een camping met laadpaal in Italië proberen te vinden. Op internet kun je veel verblijfplekken vinden met mogelijkheden om je auto op te laden. Let wel op, want als het erg druk is, kan het zijn dat er niet voldoende laadpalen zijn. Informeer daarom van tevoren bij het verblijf naar de elektrische oplaadmogelijkheden.

Zoek jij een mooi hotel, resort of een vakantiehuis in Italië met laadpalen? Dan kun je deze gemakkelijk vinden via internet. Hier zijn bijvoorbeeld 8 mooie campings met laadpaal in Italië, waar je kunt verblijven tijdens je vakantie.