Vliegveldtransfers in Rome? Reis comfortabel naar het centrum van Rome!

Vliegveldtransfers in Rome? Reis comfortabel naar het centrum van Rome!

De Italiaanse hoofdstad Rome is een bestemming die rijk is aan geschiedenis, cultuur en charme. Bij aankomst op de luchthaven van Rome wil je natuurlijk zo snel mogelijk naar je accommodatie reizen om te beginnen met het verkennen van de Rome bezienswaardigheden en al het prachtigs dat deze stad te bieden heeft.

Bij het zoeken naar een vliegveld transfer kun je soms door de bomen het bos niet meer zien. Maar gelukkig zijn er verschillende vervoersopties beschikbaar om je vlot en comfortabel van het vliegveld naar je bestemming in Rome te brengen. Laten we eens kijken naar enkele van de beste vliegveldtransfers in Rome.

Van vliegveld Fiumicino naar centrum Rome

De meest gebruikte luchthaven van Rome is Fiumicino Airport, ook bekend als Leonardo da Vinci Airport. Het ligt op ongeveer 34 kilometer afstand van het stadscentrum.

Een populaire manier om vanaf het vliegveld naar het centrum van Rome te reizen is de bustransfer. De bus is met stipt de goedkoopste Rome vliegveldtransfer en brengt je vanaf het vliegveld naar het treinstation Termini in hartje centrum. De reis met de bus duurt ongeveer 50 minuten en de bussen vertrekken meerdere keren in het uur. Prijzen beginnen bij 7 euro per enkele reis.

 Een andere optie om vanaf Fiumicino Airport naar het centrum te reizen is de Leonardo Express trein. Dit is verreweg de snelste optie waarbij je in 32 minuten op station Termini bent waar je over kunt stappen op de metrolijnen in Rome. De Leonardo Express rijdt iedere 15 minuten en tickets zijn verkrijgbaar vanaf 18 euro, enkele reis.

Van vliegveld Ciampino naar centrum Rome

Het tweede vliegveld van Rome is Ciampino Airport op 16 kilometer ten zuidoosten van het centrum van Rome. Dit vliegveld wordt veelal gebruikt door de budget airlines zoals Ryanair en Easyjet.

De goedkoopste optie vanaf het vliegveld is een bustransfer waarbij een shuttlebus je vanaf het vliegveld naar station Termini in het centrum van Rome brent. De reis met de bus vanaf het vliegveld duurt ongeveer 40 minuten en een enkele reis is al beschikbaar vanaf 7 euro per persoon.

Taxi en huurauto

Een van de meest directe en handige opties voor vervoer vanaf de luchthaven naar je hotel is het nemen van een taxi. Er zijn officiële taxi's beschikbaar bij alle terminals van de luchthaven en de tarieven zijn redelijk. Zorg er wel voor dat je een taxi neemt van een erkende standplaats om eventuele problemen te voorkomen.

Als je graag de vrijheid wilt hebben om op eigen tempo rond te reizen en de omgeving te verkennen, dan kun je overwegen om een auto te huren op de luchthaven van Rome. Dit geeft je de flexibiliteit om op eigen gelegenheid naar je accommodatie te rijden en biedt tevens de mogelijkheid om de prachtige omgeving van Rome te verkennen tijdens je verblijf