Waarom kiezen voor Italië in het voorjaar?

Waarom kiezen voor Italië in het voorjaar?

Italië is nog steeds razend populair onder vakantiegangers. Dat is natuurlijk ook niet zo gek, want het land heeft heel veel te bieden! Zo kun je er genieten van prachtige steden, afwisselende natuur en het klimaat is er natuurlijk ook heerlijk. Of je nu wilt gaan voor een culturele of sportieve vakantie, of lekker wilt gaan shoppen in een wereldstad; Italië biedt het allemaal! Als je optimaal wilt genieten van dit prachtige land, doe je er verstandig aan om hier in het voorjaar naar toe te gaan. Waarom dit zo is? Wij hebben de drie belangrijkste redenen, hieronder voor je op een rijtje gezet!

Stedentrip

Het fijne van het maken van een reis naar Italië in het voorjaar, is dat het in die periode niet zo heet is. Als je van plan bent om een stedentrip te gaan maken (en dus veel te gaan doen in een paar dagen) dan zijn niet al te hoge temperaturen wel zo fijn. Je kunt dan namelijk lekker veel doen, zonder dat je het gevoel hebt hier uitgeput van te raken. Nog steeds kun je overigens prima genieten van de zon en een terrasje pakken in Italië in het voorjaar. Als je bijvoorbeeld naar Rome gaat in het voorjaar, kun je hier veel bezoeken bij relatief lage temperaturen. Omdat in Rome veel bezienswaardigheden zich op loopafstand van elkaar bevinden, is het dit in het voorjaar ook prima te doen. Lijkt het je fijn om in het voorjaar naar Italië te gaan? Controleer dan even wanneer de meivakantie in Nederland precies valt, dit is namelijk de ideale periode om dit heerlijke vakantieland te bezoeken!

Wandelen in de natuur

Wist je dat de Dolomieten in Italië liggen? Maar dat er hier nog veel meer prachtige gebieden zijn waar je heerlijk van de natuur kunt genieten, zoals in Toscane bijvoorbeeld? En in die natuur, daar kun je natuurlijk hele fijne wandelingen maken. Als je kiest voor een vakantie in het voorjaar, weet je zeker dat je kunt wandelen bij acceptabele temperaturen. Dat betekent dat je flink meters kunt maken, zonder oververhit te raken. Heerlijk toch?

Vermijd de drukte

Natuurlijk is het in het hoogseizoen het drukste in Italië. Maar wist je dat als je het slim plant, je in het voorjaar ook nog steeds heerlijk kunt genieten van lekker weer? Het is iets minder warm dan in de zomer, maar dat maakt je vakantie misschien wel juist een stuk aangenamer. Want in het voorjaar kun je tussen twaalf en drie uur ’s middags namelijk ook nog dingen ondernemen. Vermijd jij ook de drukte en kies jij ook voor een heerlijke vakantie naar Italië in het voorjaar?