Wat maakt Napels het bezoeken waard?

Wat maakt Napels het bezoeken waard?

De stad Napels is gelegen aan de Middellandse Zee en is een absolute aanrader voor een vakantie of stedentrip. Met zijn vijf miljoen inwoners is het nog steeds een grote stad, maar geen megastad zoals bijvoorbeeld Rome. Doordat het in omvang te overzien is, heb je na een korte vakantie of stedentrip echt het gevoel dat je Napels hebt leren kennen. Wij hebben een aantal bezienswaardigheden voor je op een rijtje gezet, die je zeker moet bezoeken als je naar Napels gaat. Lees je mee?

Haven van Napels

In Naples Italie is het bezoeken van de oude haven een absolute aanrader. Er wordt nog volop handel gedreven in deze grote haven, het is boeiend en interessant om de lokale bevolking hier aan het werk te zien. Overigens meren hier ook veel luxe cruiseschepen aan in de haven van Napels, altijd indrukwekkend zo’n groot luxe schip!

Het eiland Capri

Vanuit deze haven van Napels, kun je naar het eiland Capri varen. Er gaat een veerboot waar je gebruik van kunt maken, een heerlijke manier van reizen op je vakantie natuurlijk. Vanaf deze veerboot heb je ook een schitterend uitzicht over de stad Napels. Het varen zelf is altijd lekker om te doen op vakantie, even lekker genieten van de frisse zeelucht en de nieuwe indrukken. Het eiland is maar 10 vierkante kilometer en telt maar twee dorpjes. Maar dat maakt het bezoeken van dit eilandje juist zo leuk! Je kunt hier heerlijk winkelen en geniet hier ook zeker van een goede lunch of diner. De visgerechten zijn hier een absolute aanrader.

Vesuvius en Pompeï

De vulkaan de Vesuvius ligt niet ver van Napels. Deze vulkaan is maar liefst 1281 meter hoog en heeft een doorsnede van 8 kilometer. Indrukwekkende afmetingen dus, van deze nog steeds actieve vulkaan. Met een trein kun je naar deze vulkaan reizen, het reizen per trein in dit gebied, is overigens al een uitje op zich. Beroemd is natuurlijk de stad Pompei, de stad die 79 na Christus werd vernietigd door een vulkaanuitbarsting van de Vesuvius. De ruïnes zijn hiervan af overgebleven en zijn indrukwekkend om te zien. Je leest het; Napels heeft veel te bieden!