Wat te doen in Rome?

Wat te doen in Rome?

Ga je binnenkort op stedentrip naar Rome? Dan ben je vast benieuwd wat de belangrijkste highlights en attracties zijn die je niet mag missen tijdens je vakantie in het Italiaanse Rome. Wij zetten voor u 8 leuke attracties in de Italiaanse hoofdstad op een rij: 

Colosseum

Het Romeinse amfitheater is dé topattractie van Rome en was in de Romeinse periode het strijdtoneel van dappere gladiatoren. U kunt dit wereldwonder bezoeken waarbij u een indruk krijgt van de grootte van dit enorme amfitheater. Grenzend aan het Colosseum treft u de opgravingen van het Forum Romanum, welke zijn inbrepen bij uw ticket van het Colosseum.

Pantheon

Het Pantheon in Rome is het best bewaarde gebouw uit de Romeinse tijd. Dit komt mede doordat het Pantheon Rome op een bepaald moment de functie kreeg als christelijke kerk, waardoor het pand goed onderhouden is gebleven. Kenmerkend voor het Pantheon is de koepel met daarin de oculus, de opening bovenin het dak. Het leuke aan het Pantheon is dat u deze gratis kunt bezoeken. 

Vaticaan

In Vaticaanstad, het dwergstaatje in Rome, zijn er meerdere attracties die u niet mag missen. Ten eerste natuurlijk de immense Sint Pietersbasiliek, welke de thuisbasis vormt van de katholieke kerk en de Paus. Naast de Sint Pieter ligt het indrukwekkende Sint Pietersplein waar de Paus bijeenkomsten houdt, achter de kerk liggen de Vaticaanse tuinen en ook het Vaticaanse museum. In dit museum van het Vaticaan kunt u de imposante Sixtijnse Kapel bezoeken, de heilige plek waar het conclaaf van de pausen plaats vindt.

Pleinen van Rome

In Rome treft u een aantal sfeervolle en stijlvolle pleinen aan. Zo mag u het langgerekte Piazza Navona, het Piazza del Popolo (aan de voet van het park Villa Borghese) en de markt op Campo de’Fiori niet missen.

Trevi fontein

Wilt u ooit weer terugkeren in Rome? Bezoek dan de Fontana di Trevi, oftewel de Trevi fontein. Wanneer u over uw schouder een muntje gooit in deze wereldberoemde fontein dan zou dit geluk brengen en zult u in de toekomst ooit terugkeren in Rome.

Via Appia

Aan de rand van de stad bevindt zich de toegangspoort tot de Via Appia, de oudste weg die naar Rome leidde. De oude weg bestaat nog uit de oude Romeinse kasseien en rond de Via Appia treft u vele catacombes, aangezien dit vroeger de plek was waar de doden in de ondergrondse catacombes werden begraven.

Trastevere

Aan de overkant van de rivier de Tiber bevindt zich de meest sfeervolle wijk van Rome, namelijk Trastevere. Dit is de (toeristische) plek waar je in de avond heerlijk een drankje kunt nemen of kunt genieten van een goede pizza of pasta.

Villa Borghese

Villa Borghese is het mooiste stadspark van Rome, welke eenvoudig is te bereiken van het plein Piazza del Popolo. Highlight van het park in de Galleria Borghese, een galerie met prachtige oude schilderijen en sculpturen. Hou er wel rekening mee dat u hier tijdig tickets voor moet reserveren.

Voor de rest is Rome een stad die u vooral moet ervaren als een openluchtmuseum. Op elke straathoek komt u historische gebouwen of ruïnes tegen. Daarnaast is er geen stad ter wereld met zo’n hoge dichtheid aan kerken, dus loop ook vooral een willekeurige kerk binnen, of bezoek imposante kerken als de Santa Maria Maggiore.