Verwen jezelf met een stedentrip naar Florence

Verwen jezelf met een stedentrip naar Florence

Drukke tijd gehad? Behoefte aan een paar dagen weg, om even lekker bij te komen? Florence is hiervoor de ideale bestemming. Deze stad is zeer veelzijdig, waardoor je na een paar dagen het gevoel hebt dat je er al een hele vakantie op hebt zitten. Je vindt er prachtige gebouwen, een rijke historie, maar ook prima uitgaansgelegenheden. Verwen jezelf met een stedentrip naar Florence!

Uffizi museum

Als je naar Florence gaat, breng dan zeker een bezoek aan het Uffizi museum. Dit wereldberoemde museum werd gebouwd aan het einde van de zestiende eeuw, destijds om juridische en administratieve kantoren in te vestigen van de overheid. De bovenverdieping werd in gebruik genomen als kunstgalerij, al snel nam het aantal kunstwerken toe, uiteindelijk werd het hele paleis gebruikt als museum. Je vindt prachtige sculpturen en schilderijen in het museum. Naast prachtige werken van Italiaanse kunstenaars, vind je er ook werken van Nederlandse en Vlaamse schilders. Je kunt hier werken bewonderen van onder andere Rubens en Rembrand. Een echte aanrader dit museum!

Tips voor in Florence

Things to do in Florence? Een stedentrip Florence leent zich er prima voor om in een paar dagen veel van deze prachtige stad te kunnen zien. Een bezoek aan de Duomo van Florence is een bezienswaardigheid die je zeker mee moet pakken. Dit herkenningspunt is wereldberoemd, je ziet hier van veraf de indrukwekkende kathedraal al staan, net al de koepel van Brunelleschi, die je overigens ook kunt beklimmen. Doe dit vooral, het biedt je een schitterend uitzicht over Florence. Het Palazzo Vecchio is ook zo’n plek waar je echt heen moet gaan. Dit voormalige regeringsgebouw heeft nu vooral de functie als museum en is het bezichtigen zeker waard. Wat ook zeker niet mag ontbreken op je lijstje met bezienswaardigheden is de Ponte Vecchio. Deze brug loopt over de Arno, op de brug vind je veel winkels, waardoor je ook nog even lekker kunt shoppen tijdens je stedentrip in Florence. Je vindt er in het midden van de brug een beeld, van de metaalsmid Celline. Er bevindt zich hier ook een hek, waar je een slotje aan kunt hangen. Leuk als je samen met je geliefde een stedentrip naar Florence gaat maken. Hier wordt jullie liefde vereeuwigd!