Wat maakt een rondreis door Andalusië onvergetelijk?

Wat maakt een rondreis door Andalusië onvergetelijk?

Ga je binnenkort een reis boeken? Denk dan eens serieus na over Andalusië! Deze meest zuidelijke regio van Spanje is zeer veelzijdig en bij uitstek geschikt voor een topvakantie. Andalusië staat bekend om zijn typische witte huisjes, prachtige natuur en schitterende steden als Cordoba, Granada en Sevilla. Je leest het; Andalusië heeft heel veel te bieden! Iets voor jou?

Waarom een rondreis door Andalusië?

Zo’n veelzijdige streek als Andalusië, verdient natuurlijk een rondreis. Met een rondreis kun je namelijk genieten, van al het moois dat deze streek te bieden heeft. Natuurlijk wil je een bezoek brengen aan die schitterende dorpjes met witte huisjes. Maar het is ook zeer de moeite waard om grote, historische steden te bezoeken als Sevilla en Granada. Om even tot rust te komen, kun je kiezen voor een verblijf in de Sierra Nevada. Hier middenin de natuur, leer je Andalusië weer op een hele andere manier kennen. Je vindt hier bijzondere bloemen en planten, prachtige dieren, maar ook veel riviertjes en meren. Deze bergketen leent zich er ook uitstekend voor om te gaan wandelen of mountainbiken!

Caminito del Rey

El Caminito del Rey is een wereldberoemd wandelpad die je vast weleens op een foto gezien hebt. Dit pad loopt door de El Chorro-Kloof, is slechts een meter breed en hangt maar liefst honderd meter boven de rivier El Chorro. Een wandelpad dat zich natuurlijk bij uitstek leent voor wandelaars, maar zeker ook voor liefhebbers van spanning en avontuur. Caminito del Rey bezoeken? Zeker doen, je kunt namelijk veilig over dit pad wandelen. Vroeger stond dit pad bekend als gevaarlijk, tegenwoordig kun je er veilig overheen wandelen. Het pad is breder gemaakt, er zijn leuningen en door middel van verankeringen kun je rekenen op een veilige overtocht. Het bewandelen van dit pas is een levenservaring, zeker doen dus!

Mezquita van Cordoba

Deze kathedraal in Cordoba is gebouwd in de achtste eeuw. In de loop der jaren werd dit gebouw steeds een stukje uitgebreid, in het jaar 987 kreeg het de omvang zoals hij nu nog steeds heeft. Deze kathedraal is schitterend om van de buitenkant te bewonderen, maar zeker ook vanbinnen. Je vindt in de Mezquita van Cordoba prachtige versieringen en de stilte in het gebouw is fijn om mee te maken. Zeker een bezoek waard dus!